Aftensmad/ Aftensmad tilbehør

Rødkål ala Meyers

Rødkål ala Meyers

Arbejdsfordelingen juleaften har altid været den samme hjemme hos os. Jeg har lavet rødkål og brunede kartofler, og min mor har lavet alt andet, haha. I år holder vi dog jul i Rødbede Bageriet, så det er mig (med min mor i telefonen), der lige pludselig skal have styr på and, steg, sovs og vigtigst af alt, rødkålen!

Jeg har lavet rødkål efter den samme opskrift i tre år nu, så det er da vidst også på tide, at jeg deler den herinde. Opskriften er inspireret af Meyers opskrift, men jeg har justeret en del i den og blandt andet, så kommer jeg ikke kommen i min. Badr.

Hvis du ikke har prøvet at lave rødkål før, så kan det altså virkelig anbefales 🙂 Resultatet bliver SÅ lækkert og det er egenligt også ganske nemt. Det kræver bare nogle forskellige krydderier, kærlighed og tålmodighed. Men gør alt julemad ikke det?

Rødkål ala Meyers Rødkål ala Meyers Rødkål ala Meyers Rødkål ala Meyers

Rødkål ala Meyers

ingredienser

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 rødkål
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk allehånde
  • 2 tsk kardemomme
  • 4 laurbærblade
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 4 dl æblemost
  • 2 dl æblecidereddike

Sådan gør du:

1

Varm rapsolie i en stor gryde

2

Fjern de yderste blade fra rødkålet og hak det i grove skiver (eller hvordan du nu øsnker teksturen skal være). Steg det i ca. 5-10 min eller til spænstigheden er aftaget i rødkålet.

3

Nu er det tid til at putte krydderier i. Tilsæt kanel, allehånde, kardemomme, laurbærblade, sukker og salt og rør godt rundt.

4

Tilsæt derefter æblemost og æblecidereddike.

5

Lad det simre i minimum 1 ½ time under låg, som der står en smule åbent. Smag til med eddike, salt eller hvad du nu synes mangler.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.