🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Hjemmelavet rødkål ala Meyers

Jeg elsker rødkål til julemaden. Min yndlings er den i glas fra Meyers med æblemost og en masse julekrydderier. Så derfor har jeg lavet min egen version på hjemmelavet rødkål ala Meyers, som er lige, som jeg godt kan lide den.

Jeg har lavet rødkål samme opskrift hvert år, så den skal selvfølgelig også herind, så I også kan få glæde af den. Opskriften er inspireret af Meyers opskrift, men jeg har justeret en del i den (og der kommer ikke kommen i min, badr 😉 Du kan evt. servere rødkål med en god linsesteg og denne vegetariske brune sovs.

Hvis du ikke har prøvet at lave rødkål før, så kan det altså virkelig anbefales. Resultatet bliver SÅ lækkert, og det er egenligt også ganske nemt. Det kræver bare nogle forskellige krydderier, kærlighed og simretid.

Se også min opskrift på råsyltet rødkål med sennep for et mere friskt indslag på julebodet.

hjemmelaver rødkål ala Meyers

Opskrift på hjemmelavet rødkål ala Meyers

Der findes mange måder at lave hjemmelavet rødkål på og jeg er sikker på, at mange af dem smager SKØNT. Denne her rødkål, som minder om Meyers rødkål er min personlige favorit. Den er smagt til med æblemost, æblecidereddike og sukker for balance. Derudover dufter den skønt af diverse julekrydderier. Kanel, allehånde, kardemomme og laurbærblade.

Når først rødkålen er snittet og alle ingredienser er puttet i en gryde, så er det en nem opskrift. Rødkålen skal nemlig bare stå og simre i 1 1/2 times tid og så kan du jo gå og ordne andre ting imens. Eller tage en slapper på sofaen 😉

Jeg elsker generelt salater og om vinderen findes der en masse lækre slags, hvor det især er kål, der er i fokus. Se alle mine vinteropskrifter her.

hjemmelavet rødkål

Holdbarhed på hjemmelavet rødkål

Du kan sagtens lave denne rødkål ala Meyers en dag eller to inden at den skal bruges. Pur den evt. på glas med et låg, der kan lukkes tæt. Den smager klart bedst varm, så jeg anbefaler, at du luner den i en gryde, inden du spiser den.

Server den til en klassisk julemiddag eller brug den i en frikadelle- eller flæskestegssandwich.

Meyers rødkål opskrift

Gå også på opdagelse her for flere opskrifter på nemme og lækre vegetarretter >>

Reklamelinks er markeret med*

rødkål ala Meyers
4,86 fra 7 stemmer

Rødkål ala Meyers

Min bedste opskrift på rødkål er en fortolkning af Meyers rødkål med æblemost og en masse julekrydderier. Det er en opskrift jeg har lavet mange gange, og som altid får ros.
Antal: 6 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter

Ingredienser 

 • 2 spsk olie
 • 1 kg rødkål ((ca. 1/2 rødkål))
 • 1 tsk kanel
 • 2 tsk allehånde
 • 2 tsk kardemomme
 • 4 laurbærblade
 • 3 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 4 dl æblemost
 • 2 dl æblecidereddike

Tilberedelse

 • Varm rapsolie i en stor gryde
 • Fjern de yderste blade fra rødkålen og skær det i tynde strimler. Steg det i ca. 5-10 min til det begynder at falde lidt sammen.
 • Nu er det tid til at putte krydderier i. Tilsæt kanel, allehånde, kardemomme, laurbærblade, sukker og salt og rør godt rundt.
 • Tilsæt derefter æblemost og æblecidereddike.
 • Lad det simre i minimum 1 ½ time under låg, som der står en smule åbent. Smag evt. til.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,86 fra 7 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Meyers rødkål

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments