Annonce

Gulerodssalat med tahin og kikærter

Forleden dag var jeg i køkkenet med søde Anna fra Annamad.dk, hvor vi blandt andet kreerede denne her lækre, marokkansk inspirerede salat med gulerødder, sprøde kikærter, frisk appelsin, granatæble, mynte, sesam og en cremet tahindressing.

Den blev virkelig, virkelig lækker. Og pæn! Hvilket jo også er ret vigtigt 😉

Gulerodssalat med tahin og kikærter

Det var vores fælles kærlighed for tahin, der inspirerede os til at lave salaten og den lækre, cremede dressing, som vi rørte op med appelsinsaft for at gøre den ekstra frisk.

Hvis du ikke kender Annas blog, så synes jeg, du skal tjekke den ud. Hun laver nem hverdagsmad med masser af grøntsager, og så er jeg personligt vild med hendes mange tærteopskrifter og bagværk.

Hvis du kan lide madplaner, så laver hun også dem, men sådan nogle er jeg alt for spontan i køkkenet til at følge, haha.

Gulerodssalat med tahin

Jeg synes sagtens salaten kan fungere som et måltid i sig selv, da den både indeholder grønsager, sundt fedt og proteiner, og da den har så mange lækre smagskombinationer og strukturer.

Den kan også sagtens serveres med eksempelvis kylling eller falafel.

Gulerodssalat med tahin

Er du vild med salater? Så tjek også disse opskrifter: 

Nem spidskålssalat med æble 

Bønnesalat med sennepsdressing

Kålsalat med misodressing

Gulerodssalat med tahin

Tip: De ristede kikærter smager rigtig godt, så lav endelig to dåser, så du har nogle til at snacke af 🙂

Gulerodssalat med tahin
Gulerodssalat med tahin

Gulerodssalat med tahin og kikærter

Her har du opskriften på den lækreste gulerodssalat med tahin og kikærter vendt i en cremet tahin dressing. Spis den som tilbehør til eksempelvis krydrede oksedeller eller en linseret.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 6 store gulerødder (eller det der svarer til to store håndfulde)
  • 3 appelsiner (2 til salaten, 1 til dressingen)
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk honning
  • ½ lime, saften
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld frisk mynthe (finthakket)
  • 2 spsk sesam
  • Salt

Tilberedelse

  • Si vandet fra kikærterne og dup dem tørre. Steg kikærterne på en pande med olivenolie, gurkemeje, 1 tsk spidskommen og salt. Ca. 5-10 min eller til de begynder at blive sprøde.
    1 dåse kikærter, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk spidskommen
  • Skræl gulerødderne og lav derefter papirtynde strimler. Enten med din skræller eller et mandolinjern. Hæld dem derefter over i en stor skål.
    6 store gulerødder
  • Skær to appelsiner i små skiver og tilsæt til gulerødderne.
  • Nu til dressingen. Bland tahin, 1 tsk spidskommen, honning, saften fra 1 appelsin og limesaft og smag til med salt.
    1 spsk tahin, 1 tsk honning, 1/2 lime, saften, 1 tsk spidskommen, Salt
  • Bland nu både dressingen og de ristede kikærter sammen med salaten.
  • Drys med granatæble, finthakket mynte og sesam.
    ½ granatæble, 1 håndfuld frisk mynthe, 2 spsk sesam
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments