Aftensmad/ Bowls/ Frokost/ Salater

Kålsalat med misodressing

kale1 kale2 kale3

Hvis du har læst med længe, så kan du måske huske mine copy cat indlæg. Det er efterhånden noget tid siden, jeg har været en copy cat, men konceptet går simpelthen ud på, at jeg selv prøver at genskabe retter fra cafeér og spisesteder, som jeg ikke har kunne få ud af tankerne. Eksempelvis salatburgeren fra MAX Burger og bønnemaden fra Café Auto. Mit seneste mad-crush har været en superfood kålsalat med misodressing fra California Kitchen, så den har jeg prøvet at genskabe her 🙂 Du kan se originalen her. Jeg blev faktisk rigtig tilfreds med mit take på salaten, og især misodressingen var lækker og helt sikkert en, jeg også skal lave til andre salater.

Opskriften har du her, men gør også lige dig selv den tjeneste at besøge California Kitchen på Nørrebro en dag. Sommer, sol, surfer life og sund mad. Det er vidst sådan stedet bedst kan beskrives 🙂

Det skal du bruge (2 portioner):
150 g. hakket og skyllet grønkål
1 fed hvidløg
1 stor rødbede
2 dl quinoa
1 dåse kikærter
1 avocado
Olivenolie til at stege i

Til dressingen:
1 tsk. honning
2 spsk. miso (kan eksempelvis købes i Irma)
1 spsk. sesamolie
Saften fra 1/2 citron
Salt & peber

Så nemt er det: 
1. Quinoaen koges efter anvisninger på pakken.
2. Hak hvidløg og svits på en pande med olivenolie. Tilsæt grønkål og steg til det begynder at falde sammen.
3. Skræl og skær rødbeden i tynde strimler.
4. Bland alle ingredienser til dressingen og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
5. Når quinoaen er kogt færdig anrettes mades i skåle, så man selv kan få lov til at blande det sammen, som man har lyst til.

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

  • Reply
    Camilla Kirstine
    17. juli 2018 at 12:38

    Kan du anbefale en miso du synes er god? Har også hørt positivt om den hvide slags ?

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.