Annonce

Vegetarisk burger bowl med hjemmelavet big mac dressing

Vegetarisk burger bowl er en ret vi aldrig bliver trætte af herhjemme. Ligesom burger! Den indeholder en masse grøntsager og samtidigt får du stadig den lækre burgersmag. Top den med hjemmelavet big mac dressing for prikken over i’et. Det bedste er, at vegetarisk burger bowls er en virkelig nem ret at lave og du kan have den klar på 15-20 minutter.

vegetarisk burger bowl med big mac dressing

Denne ‘Burger Bowl’ er en variation af en klassisk burger, hvor alle de lækre ingredienser, der normalt ville blive serveret i en burgerbolle, i stedet serveres i en skål uden brødet. Det er en nem måde at få spist en masse grøntsager og stadig få smagen af burger. Du bestemmer selv, hvilken ‘bøf’ du vil bruge og ligeledes hvor meget af tilbehøret, der skal være hjemmelavet eller købt.

Trin for trin: Sådan laver du burgersalat

Trin 1: Varm ovnen og lav pommes fritter (købe eller hjemmelavede)

Det første du skal gøre er at tænde for ovnen, så du kan varme dine fritter. Hvis det skal være rigtig nemt, så kan du købe pommes fritter fra frost og så putte dem direkte på en bageplade. Her har jeg brugt nogle købe pommes fritter lavet af søde kartofler. Dem er jeg ret vild med.

Hvis du hellere vil lave dem selv, så gør du bare det. Det er også meget billigere, men kræver en smule mere arbejde.

Trin 2: Lav din big mac dressing

Nu kan du gå i gang med at lave din big mac dressing, så den kan stå klar på køl til du skal bruge den. Det er en virkelig simpel dressing, der består af mayo, ketchup, sød sennep og hakkede syltede agurker og løg.

Du kan selvfølgelig også bruge dressingen i en rigtig burger eller til andre former for salater. Den smager virkelig godt og det er en god dressing opskrift at kende!

nem big mac dressing

Trin 3: Steg bøffer og anret salaten

Nu til resten af salaten. Start med at tilberede bøfferne. Her har jeg lavet dem med en fars fra Beyond Meat, som smager virkelig godt! Det smager ægte af bøf. Er du mere til linsebøffer, bønnebøffer eller en anden slags bøf, så kan du bare bruge dem. Jeg har en masse opskrifter på vegetariske bøffer, som du kan tjekke ud her.

Gør grøntsagerne klar og anret salaten i en skål. Gerne en som er bred i diameteren og har høje kanter. Så har du mest styr på retten, når du spiser den, samtidigt med at du kan se alle komponenterne.

Jeg bruger syltede agurker, som jeg har købt i et supermarked. De syltede rødløg er hjemmelavede og nogen, jeg næsten altid har på lager. De er meget nemme at lave og der findes tonsvis af opskrifter på dem.

vegetarisk burger bowl

Vegetarisk burger bowl med big mac dressing

En vegetarisk burger bowl eller burgersalat er en super nem og lækker hverdagsret. Du bestemmer selv, hvad du laver fra bunden og hvad du køber færdiglavet.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 300 g pommes fritter (disse er af søde kartofler)
  • 2 hjertesalat (små)
  • 8 cherry tomater
  • 2 spsk syltede rødløg (færdiglavet)
  • 2 spsk syltede agurker (færdiglavet)
  • 2 ’bøffer’ (her har jeg brugt fars fra Beyond Meat)
  • 2 stk cheddar (evt. vegansk ost)

Til big mac dressingen

  • 3 spsk mayo
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 spsk syltede agurker + 1 tsk af vandet fra agurkerne
  • ½ løg
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Fremgangsmåden på denne opskrift afhænger af, hvad du vælger at lave selv og hvad du køber færdiglavet. Hvis du gør, som jeg har gjort i opskriften her, så kan du følge denne fremgangsmåde og ellers skal du måske justere lidt ind.
    300 g pommes fritter
  • Start med at forvarme ovnen og bag pommes fritterne efter anvisninger på posen.
  • I mens kan du lave dressingen og gøre de andre elementer klar. Bland mayo, ketchup og sød sennep og rør rundt.
    3 spsk mayo, 2 spsk ketchup, 1 spsk sød sennep
  • Hak så de syltede agurker fint og tilsæt dem sammen med 1 tsk af vandet, som de ligger i.
    1 spsk syltede agurker + 1 tsk af vandet fra agurkerne
  • Hak løget fint og rør det i dressingen og rør godt rundt. Smag til med salt og peber og stil dressingen på køl.
    ½ løg, Salt og peber
  • Nu kan du gøre resten af salaten klar. Start med at lægge et lag salat som bund og arranger så de andre dele rundt i en cirkel, så man kan se alt i salaten.
    2 hjertesalat, 8 cherry tomater, 2 spsk syltede rødløg, 2 spsk syltede agurker
  • Steg bøfferne efter anvisninger på pakken og slut af med en skive cheddar/ost, hvis du har lyst.
    2 ’bøffer’, 2 stk cheddar
  • Anret salaten med bøfferne, pommes fritterne og dressingen, som du kan hælde i en lille skål

Video: Sådan laver du vegetarisk burger bowl med hjemmelavet big mac dressing

YouTube video

Oftest stillede spørgsmål til vegetarisk burger bowl med big mac dressing

Hvilken ‘bøf’ er det du bruger?

Her bruger jeg en bøf fra mærket Beyond Meat. De smager rigtig godt og har den helt rigtige smag til denne salat. Er du mere til linse -og bønnebøffer, så linker jeg til mine bedste opskrifter længere nede i indlægget.

Kan man spise salaten til frokost?

Ja, den kan sagtens spises til frokost og også tages med i madpakke. Jeg vil dog vente med at tilsætte de sylrede elementer til så sent som muligt.

Hvor længe kan dressingen holde sig?

Den kan holde sig i 3-4 dage på køl i en lufttæt beholder, vil jeg tro. Måske længere.

burger bowl opskrift
burgerbowl med big mac dressing

Tre bud på vegetariske bøffer, som også vil smage rigtig godt i en burger salat:

Det findes et utal af forskellige variationer på vegetariske bøffer. De kan både købes færdiglavede, som jeg har gjort her i indlægget, eller man kan lave sine egne. Jeg er fan af begge dele. De hjemmelavede smager fantastisk og man ved præcis, hvad der er i dem, men det kan også være rart med en nem løsning.

Her er tre bud på hjemmelavede bøffer, som alle kan noget helt forskelligt, og som alle både er lækre i en burger eller en vegetarisk burger bowl.

Vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf
Den bedste vegetariske burger med en bøf lavet på sorte bønner, jalapeños, hvidløg og engelsk sovs. Den er fuld af smag og umami og smager helt perfekt. Opskriften giver 8 bøffer.
Gå til opskrift
vegetar burger med sorte bønner
Vegetarburger med linsebøffer
Smovset vegetarburger med avocadocreme og bøffer af røde linser med revet cheddar. Opskriften giver til 8 bøffer og de kan godt fryses ned.
Gå til opskrift
vegetarburger med røde linser
Rødbedebøffer
Nemme vegetariske rødbedebøffer (kan også laves til frikadeller). De er perfekte som tilbehør eller i en burger. Klar på 30 minutter.
Gå til opskrift
vegetarisk aftensmad
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments