Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Her har du opskriften på en lækker halloumi salat med perlespelt, ovnbagte søde kartofler, oliven, semi dried tomater, pesto og pinjekerner. Det er en lækker og mættende salat, som sagtens kan fungere som et måltid i sig selv. Den kan selvfølgelig også spises som tilbehør, og det kunne eksempelvis være lækkert at servere den til nogle deller af en art.
Salaten her er fuld af flotte farver og så mætter den godt. Den kræver nogle forskellige steps, men den er det hele værd og udgør et sundt og nærende måltid. Den kan både spises varm og kold og er både egnet til aftensmaden og til frokost/madpakken.
Halloumi salat med perlespelt, søde kartofler, oliven og pesto
Salaten består af mange forskellige ingredienser, men den der skiller sig mest ud er nok halloumi. Jeg lavede en afstemning på min Instagram om, hvorvidt folk kender til halloumi, og det er der altså en hel del, der ikke gør. Så derfor kommer der her lidt info.
Halloumi er en ret speciel ost, der er rigtig god i eksempelvis salater, i burgere eller på grillen. Den har en højt proteinindhold og en meget mild og saltet smag. Den bliver nogle gange omtalt som ostens bacon. Nok på grund af den sprøde stegeskorpe og den salte smag. Den har en ret sjov konsistens og bliver lidt gummiagtig efter man har stegt den. Ja, det lyder lidt underligt, men den smager altså virkelig godt!
Man tilbereder den ved at skære den i skiver á ca. 1 cm og så steger man dem på en pande uden fedtstof. Først vil stykkerne udgive noget væske og blive blødere i konsistensen, men efter noget tid udvikler de en stegeskorpe. Hold godt øje, da det går hurtigt til sidst.
Du kan evt. læse mere om halloumi her, hvis du har lyst.
Opskrifter på måltidssalater
Jeg elsker en god måltidssalat og det sker ret ofte, at jeg bikser en sammen på mit hjemmekontor. Aka mit køkken, hvor jeg ofte har forskellige rester fra min opskriftudvikling.
Jeg har også nogle opskrifter på måltidssalater her på bloggen, som du er meget velkommen til at tjekke ud. Især den med peanutbutter marineret tofu kan anbefales:
Skræl de søde kartoflet og skør dem i små tern. Drys med olivenolie og salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader (varmluft).
500 g søde kartofler,salt og peber,Olivenolie
Kog 2 dl perlespelt efter anvisninger på pakken.
2 dl perlespelt
Skær grillosten i skiver á ca. 1 cm. og steg dem på en pande i et par minutter på hver side. Først ligner det nærmest at osten vil smelte, men så bliver den fast efter lidt tid. Lad den køle af og skær den så i mindre tern.
250 g halloumi
Hak alle oliven i mindre stykker.
100 g kalamata oliven uden sten
Rist pinjekerner på en lille pande, til de begynder at tage farve.
25 g pinjekerner
Når alt er færdigt blandet det hele i en skål og tilsidst tilsættes pesto.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.