23. maj 2022

Rødbedebøffer

Rødbedebøffer – nemme vegetariske rødbedebøffer. Server dem med en salat eller i en vegetarisk burger. Klar på 30 minutter.

Rødbedebøffer, eller rødbedefrikadeller, er vegetariske bøffer, der er super nemme at lave. De indeholder få ingredienser og består blandt andet af rødbede, havregryn og æg.

De er oplagte i en snasket vegetarburger.

Se flere opskrifter på nem, vegetarisk hverdagsmad her

stegte rødbedebøffer

Vegetarburger med rødbedebøffer

Du kan enten forme ‘farsen’ til mange små rødbedefrikadeller eller du kan lave fire store rødbedebøffer, så de har ca. samme størrelse, som når man laver bøffer af hakket oksekød.

Her har jeg smurt en brioche bolle (købt, da jeg synes de er super gode) med mayo på den ene side og grovkornet sennep på den anden. Derudover er der salat i, avocado og lynsyltede rødløg. Jeg tror også det kunne have været lækkert med eksempelvis cheddar eller smørstegte løg.

vegetarisk burger med rødbedebøf

Her viser jeg et andet serveringsforslag, hvor jeg har serveret en rødbedebøf til alt godt fra grøntsagsskuffen og syltede rødløg. Det du ser ved siden er rødbedebøffen er sådan set bare pandestegte kartofler, squash, hvidløg, løg og persille. Gavmildt smagt til med citronsaft, salt og peber.

Se også mine opskrifter på: Vegetariske bøffer med kidneybønner og søde kartofler og i denne kategori har jeg samlet alle mine opskrifter på vegetariske frikadeller.

vegetarisk rødbedebøf
rødbedebøffer
rødbedeburger rødbedebøffer

Opskrift på rødbedebøffer

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk aftensmad

Rødbedebøffer

Nemme vegetariske rødbedebøffer (kan også laves til frikadeller). De er perfekte som tilbehør eller i en burger. Klar på 30 minutter.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 400 g rødbeder (ca. 2 mellemstore)
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 2 æg
  • 1 dl hakket persille ((jeg elsker bredbladet persille))
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie til stegning (måske mere)

Tilberedelse

  • Skræl rødbederne og riv dem groft. Pres vandet ud af rødbederne mellem hænderne, så godt du kan. Jeg gør det i håndvasken.
  • Hæld rødbederne i en stor skål og bland med æg, hakket persille, havregryn og salt og peber og mix det hele godt sammen.
  • Form 4 rødbedebøffer med hænderne (et trick er at gøre dine hænder let fugtige) og steg dem på i olivenolie indtil de er gyldne på begge sider.
  • Steg dem i ca. 8 minutter på hver side ved mellem temperatur.

Noter

Jeg har ikke prøvet at lave dem med sådan noget revet rødbede, man køber på pose, men det tror jeg godt, man kan bruge. Det er dog mere tørt i det, så du skal muligvis tilsætte endnu et æg. 

Opskrifter med rødbede

Til trods for, at min blog hedder ‘Beetroot Bakery’, så har jeg faktisk ikke vildt mange opskrifter med rødbede. Jeg synes nok mest bare at navnet lød godt, da jeg skulle finde på et navn. Det er ikke nemt med de navne der, kan jeg godt sige jer. De fleste er taget, så man skal være kreativ. Jeg elsker heldigvis bloggens navn, så det var et godt valg, jeg tog tilbage i 2014.

Dog har jeg da flere gode opskrifter, og jeg synes rødbede er en fantastisk grøntsag. Eksempelvis laver jeg ofte denne salat med revet rødbede, feta og sesam. En af bloggens ældste opskrifter er denne ‘sunde’ chokoladekage, som indeholder en masse kogt rødbede.

Har du nogle gode retter/opskrifter, hvor du bruger rødbede?

burger med rødbedebøffer
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments