Aftensmad/ Frokost/ Salater

Bønnesalat med sennepsdressing

boennesalat1 boennesalat2 boennesalat3

Grønne crunchy bønner vendt med bacon, salatost og sennepsdressing. Denne her ’salat’ er seriøst lækker!

Jeg ved ikke med dig, men jeg har altid haft det lidt svært friske grønne bønner. Hvad stiller man egentligt op med dem?

Bønner på frost er nemme nok. Dem bruger man selvfølgelig til bønnefritter (Og hvis man er mig, så spiser man dem flere gange om ugen).

Men de friske, dem har jeg altid bare kogt… Og ja, så har jeg egentligt ikke lavet så meget sjovt med dem, så derfor ryger de sjældent ned i indkøbskurven.

MEN nu har jeg fundet frem til en salat, der smager crazy godt! Og så har jeg læst mig ferm til, at tricket er ikke at koge dem, men at stege dem på en pande i noget vand i kort tid. På den måde bliver de ikke så bløde og vandede, men derimod friske og sprøde. And it works!


Opskrift på bønnesalat med sennepsdressing

Det skal du bruge:
125 g. bacontern
2 fed hvidløg
500 g. grønne bønner
3 spsk. olivenolie
½ citron
2 tsk. grov sennep
En god chunk salatost
Salt & peber

Så nemt er det:
1.
Steg baconet på en stor pande, så det bliver sprødt og gem det til senere. Imens det steger hakkes hvidløg fint.
2. Steg hvidløg på den samme pande. Vask de grønne bønner og skær enderne af. Skær dem i mindre stykker og smid dem på panden.
3. Rør rundt og tilsæt 2 dl. vand og lad det simre i ca. 10 min.
4. Mens det står og hygger kan du begynde på dressingen. Bland olivenolie, citronsaft, sennep og salt og peber i en skål og smag til.
5. Hæld det overskydende vand fra bønnerne og lad dem køle af. Tilsæt salatost, bacon og dressingen og rør rundt.

Måske kan du også lide disse indlæg

8 Kommentarer

  • Reply
    Bettina
    28. juli 2018 at 16:06

    Hej
    Hvor mange personer er det til?

    • Reply
      Katharina
      29. juli 2018 at 14:18

      Jeg synes altid det er et svært spørgsmål at svare på, når det kommer til salater… Men 3-4 vil jeg tro 🙂

  • Reply
    Mona Jacobsen
    23. april 2018 at 21:50

    Hej- kan man bruge frosne bønner i stedet for friske?

    • Reply
      Katharina
      24. april 2018 at 15:06

      Hej Mona, Har desværre ikke prøvet med dem fra frost, men tror det er bedst med de friske… Giv endelig en update, hvis du prøver 🙂

  • Reply
    Maria
    19. april 2018 at 13:29

    Hej hej
    Den salat må jeg prøve! Kan man bruge dem fra frostposen ? 🙂

    • Reply
      Katharina
      20. april 2018 at 10:20

      Det kan jeg godt forstå 😉 Jeg har ikke prøvet må jeg indrømme, men tror de friske vil give den bedste konsistens. Giv endelig en update, hvis du prøver med dem fra frost 🙂

  • Reply
    K
    27. juli 2017 at 15:39

    Ser mega lækkert ud (hvis man må droppe bacon 🙂 ) Personligt har jeg det så MEGA svært med bønnefritter. Mine kommer aldrig til at ligne de fancy pancy fritter jeg ser billeder af overalt. Enten er de mega slattede ellers er de brændte!! Spiser idt bønnesalat mens jeg øver videre på fritterne 😀

    • Reply
      Beetroot Bakery
      29. juli 2017 at 12:13

      Tak – og ja, man må gøre lige som man har lyst til 🙂 Haha, altid godt at spise mens man øver sig 😉

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.