27. november 2019

Stegt rosenkålssalat med svampe og ristede græskarkerner

Rosenkål er efter min mening en alt for undervurderet grønsag, som der er rigtig mange fordomme imod. Det skyldes nok, at mange har prøvet at få serveret skamkogt rosenkål, som godt kan lugte lidt af… Ja, behøver jeg skrive det. Men det er synd for de små rosenkål, at de har så blakket et ry. Det hele handler om tilberedning, synes jeg, og hvis de bliver lavet ordenligt, så smager de fantastisk! Her deler jeg opskriften på stegt rosenkålssalat med svampe og ristede græskarkerner, og jeg lover, at den smager virkelig godt

Stegte rosenkål

Hemmeligheden bag lækre rosenkål er at stege dem. Gerne i godt med olivenolie, noget hvidløg, salt peber og et skvæt citronsaft. Mums, så har du allerede der noget lækkert tilbehør til aftensmaden eller til en salat. Her har jeg også stegt nogle brune svampe og græskarkerner og toppet med revet pecorino ost.

Stegt rosenkålssalat

Vidunderlige vintersalater

Leder du efter inspiration til andre vintersalater? Så er her tre dejlige opskrifter, som tager udgangspunkt i nogle af de råvarer, der er i sæson i de kolde måneder.

Quinoasalat med kikærter og bagt hokkaido

Salat med grønkål, ristede hasselnødder og figner

Broccolisalat med bacon

Stegt rosenkålssalat
Stegt rosenkålssalat

Stegt rosenkålssalat med svampe og ristede græskarkerner

Den lækreste salat med stegte rosenkål, stegte brune svampe og græskarkerner, toppet med revet pecorino ost.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 200 g brune svampe
  • 500 g rosenkål klar
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 lime, saften (eller lidt citron)
  • 1/2 dl græskarkerner
  • Pecorino ost til at drysse med
  • Olivenolie til at stege i
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Vask svampene godt og skær dem i skiver. Steg dem i noget olivenolie til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber.
  • Imens rosenkålene klar. Skær bunden af, fjern de yderste blade og halver dem derefter. Det kan godt være lidt tidskrævende. Hak hvidløget fint.
  • Fjern svampene fra panden og hæld lidt ekstra olivenolie på. Tilsæt hvidløg og de halverede rosenkål. Lad blusset være på mellemvarme og vent nogle minutter med at røre rundt, så rosenkålene tager farve først.
  • Steg til rosenkålene er gennemstegte og sprøde udenpå. Når de er ved at bære færdige tilsættes limesaft og svampe og blusset slukkes.
  • Rist græskarkernerne på en pande i lidt olivenolie til de begynder af blive gyldne og krydr med lidt salt.
  • Fordel rosenkål og svampe på et fad og drys med græskarkerner og rigeligt med revet pecorino ost.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments