15. juli 2017

Sommersalat med grillost

Reklame: Grillosten er sponsoreret

summersalad1

Vi er kommet hjem fra Bornholm, og vi har taget solskinnet med os 😉 Det har været en suveræn lækker ferie, med masser af afslapning og smukke naturoplevelser. Men mere om det, når jeg engang bliver færdig med min Bornholm-guide (Sez om to år, når jeg har glemt det hele guide…).

Det første jeg gjorde, da jeg kom hjem i går, var at tage direkte i Notre dame, hvor jeg brugte en halv månedsløn på keramik og ting til køkkenet. Helt høj på retail theraphy og smukke skåle tog jeg hjem og researchede kameraer (og jeg har måske købt et).

Om jeg har savnet at blogge? Hvem mig? 😉

Og i dag brugte jeg så formiddagen på totalt bliss i mit køkken, hvor jeg kreerede denne sommersalat med grillost, frisk spinat, stegt squash, avocado, blåbær og en lækker frisk dressing med citron og oregano. Den er yderst insta friendly, og den smager mindst lige så godt. Hvis du ikke har prøvet grillost, så kan jeg anbefale, at du giver den et skud. Jeg synes det smager super godt, og så er det også en god ting at servere, hvis du skal lave mad til vegetarer.

summersalad3

Lav denne salat hvis du:
– Synes mad der er pænt smager bedre.
– Gerne vil slå to fluer med et smæk og få et flot billede til Instagram, nu du er i gang.
– Vil lave en salat, der mætter og som indeholder en masse godt for kroppen.
– Gerne vil have en proteinrig salat uden kød.
– Gerne vil lave en salat, som ser imponerende ud, men som i virkeligheden kun har taget 10 min at bikse sammen.

summersalad5
summersalad6

Her kommer opskriften babes, men husk, at når det kommer til salater, så behøver man ikke at følge opskrifter slavisk (det gør jeg i hvert fald sjældent). Hvis du ikke har alle ingredienserne, eller der er noget du ikke kan lide, så kig i køleskabet og lad dig inspirere. Squash kan eksempelvis sagtens byttes ud med aubergine eller søde kartofler, og i stedet for blåbær, kan man drysse med jordbær. Alt er muligt in the land of salads!


Opskrift på sommersalat med grillost

Det skal du bruge:
1 squash
1 pakke grillost
ca 75 g frisk spinat
1 avocado
1 håndfuld blåbær
Lidt sesam og græskarkerner til at drysse med
Salt & peber

Til dressingen: 
5 spsk olivenolie
Saften fra 1 lille citron
2 spsk vand
1 tsk havsalt
1 tsk peber
2 tsk oregano
1 tsk flydende honning

Så nemt er det: 
1. Skær din squash i tynde skiver (ca. 0,5 cm) og steg dem på en pande i olivenolie til de begynder at tage farve. Drys med salt og peber. Tag dem af og læg dem på en tallerken, så de kan køle af.
2. Skær grillosten i skiver (også ca. 0,5 cm) og steg dem på panden til de bliver sprøde. Ca. 3-4 min på hver side.
3. Fordel den friske spinat, avocadoskiver og blåbær på et stor fad eller i en skål. Læg grillost og squash ovenpå og drys med græskarkerner og sesam.
4. Nu skal dressingen laves. Bland alle ingredienser i en skål og smag til om den er, som du godt kan lide den 🙂
5. Hæld dressingen over salaten og voila, så er der serveret 🙂

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments