Quantcast
12. december 2021

Vafler med risengrød

Indlægget er lavet i samarbejde med Zwilling

Her har du en opskrift på vafler med risengrød. En perfekt måde at få brugt risengrødsrester på. Hjemme hos os kan det godt være svingende, hvor meget mine børn spiser, når jeg serverer risengrød, så denne her opskrift er guld værd. Vafler, dem spiser de i hvert fald altid glædeligt. Det er helt sikkert.

Server dem med lidt flormelis, kanelsukker og noget syltetøj. Jordbær- eller vaniljeis ville heller ikke være dumt.

Se også mine andre juleopskrifter her.

Nemme vafler med risengrød

Når først risengrøden er lavet, så er de super nemme og hurtige at bikse sammen. Man blander blot alle ingredienserne i en skål, og rører rundt til man har en jævn dej, og så kan de bages i et vaffeljern med det samme.

Det kan man bruge risengrødsrester til

Risengrødsrester kan bruges til mange ting og foruden vafler, så er der selvfølgelig klassikeren; klatkager. De minder på mange måder om de her vafler med risengrød, men de er stegt på panden i stedet. Min mormor lavede verdens bedste og jeg elskede dem som barn.

Ellers kan man også bruge risengrødsvafler til:

  • At putte i en bolledej
  • Til at lave en cheese cake med ris a la mande smag
  • Og så kan du selvfølgelig lave ris a la mande

Har du andre gode forslag til, hvad man kan bruge risengrødsrester til?

opskrift med risengrødsrester

Gem dine risengrødsrester med Fresh & Save

Risengrød kan sagtens holde sig to eller tre dage i køleskabet, men hvis du bruger det smarte Fresh & Save vacuumsystem fra Zwilling, så kan det holde sig op til fem gange længere. Det er simpelthen SÅ smart! Det er det her Startersæt, jeg har testet, og jeg er fan. Man får syv forskellige dele. Nogle glasbeholdere, nogle poser og så en vaccumpumpe. Pumpen suger så luften ud, og så kan maden holde sig meget længere. Eller du kan bruge det til at lave foodprep og gøre hverdagen lettere. Smart.

vafler med risengrød
Reklamelinks er markeret med*
vafler med risengrød

Vafler med risengrød

Vafler med risengrød (eller klatkagevafler) smager fantastisk og så er det en god måde at få brugt risengrødsrester på. Spis dem eksempelvis med kanelsukker og syltetøj.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 500 g risengrød
  • 2 æg
  • ½ dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk bagepulver
  • Smør til stegning

Tilberedelse

  • Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og rør rundt til du har en jævn dej.
  • Varm vaffeljernet op og smør med lidt smør.
  • Bag vaflerne ved middel varme i ca. 3-4 minutter. Der går ca. 1 dl pr vaffel.
  • Læg de færdigbagte vafler på en rist, mens du bager resten færdig, på den måde bliver de ikke bløde.
  • Server eksempelvis med flormelis, kanelsukker og syltetøj.
vafler med kanel

Søde julelækkerier

Julen er en tid, hvor mange går i køkkenet og laver velkendte og velduftende lækkerier. Her er en samling af mine bedste juleopskrifter, som måske kan inspirere dig 🙂

vafler med risengrødsrester opskrift
klatkagevafler
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments