Quantcast
11. december 2018

Luciaboller med safran og kardemomme

Du har sikkert allerede set de første 10 opskrifter på luciaboller på Instagram, men det er også ved at være tid til at købe ind, hvis du har planer om at bage dem d. 13. december (altså på torsdag). Det er en svensk tradition og alle traditioner, der har noget med mad at gøre, tager jeg gerne til mig 😉 

Luciaboller med safran og kardemomme


Mine luciaboller med safran og kardemomme er super nemme at lave, så lad dig ikke snyde af de flotte s-forme. De fleste vælger kun at putte safran i, men jeg synes det gør dem ekstra lækre, hvis der også kommer lidt kardemomme i. Mmmh sådan en blød gærdej med kardemommesmag. I like. 

Luciaboller med safran og kardemomme

Det er tradition at pynte bollerne med rosiner, men bare roligt, der er ikke nogen inden i! 

Luciaboller med safran og kardemomme
Luciaboller med safran og kardemomme
Luciaboller med safran og kardemomme

Nyd bollerne lune til en kop te eller kaffe. De kan også spises til morgenmad med et lag smør 🙂 

Luciaboller

Luciaboller med safran og kardemomme

Luciaboller med safran og kardemomme er super nemme at lave. Nyd bollerne lune til en kop te eller kaffe. De kan også spises til morgenmad med et lag smør 
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse1 t 40 min
Tilberedelse20 min
I alt2 t

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 0,2 g safran (eller 1/2 tsk)
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg (det ene er til pensling)
  • 500 g hvedemel
  • Rosiner til at pynte med

Tilberedelse

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter mælken. Tag gryden af, når mælken er fingervarm.
  • Hæld det over i en skål (den til din røremaskine, hvis du bruger sådan en) og opløs gæren.
  • Tilsæt safran (du kan enten komme det i en morter eller prøve at knuse det med fingrene – det gjorde jeg), salt, sukker, kardemomme og 1 æg.
  • Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, mens du ælter dejen. Den skal have ca. 5-7 min i en røremaskine og skal være fugtig, men slippe siderne.
  • Sæt den til hævning i ca 1 time.
  • Form derefter dine luciaboller. Opdel dejen i 12 stykker og rul dem til pølser, som du derefter former som s’er.
  • Pensl med 1 sammenpisket æg og pynt med rosiner.
  • Lad dem hæve yderligere i ca 40 min.
  • Bag i ca. 15-20 min ved 200 grader (varmluft) eller til de er blevet gyldne på toppen.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments