Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Du har sikkert allerede set de første 10 opskrifter på luciaboller på Instagram, men det er også ved at være tid til at købe ind, hvis du har planer om at bage dem d. 13. december (altså på torsdag). Det er en svensk tradition og alle traditioner, der har noget med mad at gøre, tager jeg gerne til mig 😉
Luciaboller med safran og kardemomme
Mine luciaboller med safran og kardemomme er super nemme at lave, så lad dig ikke snyde af de flotte s-forme. De fleste vælger kun at putte safran i, men jeg synes det gør dem ekstra lækre, hvis der også kommer lidt kardemomme i. Mmmh sådan en blød gærdej med kardemommesmag. I like.
Det er tradition at pynte bollerne med rosiner, men bare roligt, der er ikke nogen inden i!
Nyd bollerne lune til en kop te eller kaffe. De kan også spises til morgenmad med et lag smør 🙂
Reklamelinks er markeret med*
5 fra 1 stemme
Luciaboller med safran og kardemomme
Luciaboller med safran og kardemomme er super nemme at lave. Nyd bollerne lune til en kop te eller kaffe. De kan også spises til morgenmad med et lag smør
Antal: 12stk
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Forb. tid 1 timet40 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 2 timert
(Undgå sort skærm)
Ingredienser
75gsmør
2,5dlmælk
25ggær
0,2gsafran(eller 1/2 tsk)
1tsksalt
3spsksukker
1tskkardemomme
2æg(det ene er til pensling)
500ghvedemel
Rosiner til at pynte med
Tilberedelse
Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter mælken. Tag gryden af, når mælken er fingervarm.
75 g smør,2,5 dl mælk
Hæld det over i en skål (den til din røremaskine, hvis du bruger sådan en) og opløs gæren.
25 g gær
Tilsæt safran (du kan enten komme det i en morter eller prøve at knuse det med fingrene – det gjorde jeg), salt, sukker, kardemomme og 1 æg.
0,2 g safran,1 tsk salt,3 spsk sukker,1 tsk kardemomme
Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, mens du ælter dejen. Den skal have ca. 5-7 min i en røremaskine og skal være fugtig, men slippe siderne.
500 g hvedemel
Sæt den til hævning i ca 1 time.
Form derefter dine luciaboller. Opdel dejen i 12 stykker og rul dem til pølser, som du derefter former som s’er.
Pensl med 1 sammenpisket æg og pynt med rosiner.
Rosiner til at pynte med
Lad dem hæve yderligere i ca 40 min.
Bag i ca. 15-20 min ved 200 grader (varmluft) eller til de er blevet gyldne på toppen.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.