Annonce

Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Her får du opskriften på de lækreste klassiske æbleskiver med kærnemælk og citron. En aller sidste bitteligge juleopskrift for i år 😉

Mmmh sådan nogle hjemmelavede æbleskiver er altså bare ekstra mums, og så er de også ret hyggelige at lave, når man lige har fundet fidusen.

Det smager også rigtig lækkert med en overraske i midten. Et stykke mørk eller lys chokolade for eksempel 🙂

Klassiske æbleskiver med kærnemælk
Klassiske æbleskiver med kærnemælk
Klassiske æbleskiver med kærnemælk
Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Hjemmelavede klassiske æbleskiver med kærnemælk og citron, som smager meget bedre end dem man kan købe.
5 fra 1 stemme
Antal: 24 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse30 min
I alt32 min

Ingredienser

  • 3 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 250 gram mel
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 spsk vanillesukker
  • 50 g smeltet smør
  • 1 øko citron, skallen
  • Smør til at stege i (Gerne rigeligt af det)

Tilberedelse

  • Skil æggehvider og blommer i hver sin skål.
    3 æg
  • Pisk æggehviderne stive. I en anden skål piskes æggeblommer og kærnemælk sammen.
    4 dl kærnemælk
  • Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme, vaniljesukker og natron sammen med citronskallen i en tredje skål. Tilsæt langsomt æggeblomme -og kærnemælksblandingen og rør rundt.
    250 gram mel, 1/4 tsk salt, 1 spsk sukker, 1/2 tsk natron, ½ tsk kardemomme, 1 øko citron, skallen, 2 spsk vanillesukker
  • Smelt smørret og hæld det i dejen.
    50 g smeltet smør
  • Vend til sidst æggehviderne i.
  • Brun lidt (okay en god klat) smør i hullerne i æbleskivepanden.
    Smør til at stege i
  • Fyld hullerne i æbleskivepanden 3/4 op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme til kanterne begynder at blive faste.
  • Vend dem rundt på siden (med en træpind eller gaffel) og lad den flydende dej flyde ud i panden.
  • Fyld derefter hullet op med dej og vend dem hele vejen rundt så de bliver lukket. Det kræver lidt øvelse!
  • Når hele æbleskiven har fast overflade og er blevet nogenlunde rund, så vendes de jævnligt så de bliver gyldne og sprøde over det hele.
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments