Grøn jul/ Vafler og pandekager

Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Her får du opskriften på de lækreste klassiske æbleskiver med kærnemælk og citron. En aller sidste bitteligge juleopskrift for i år 😉

Mmmh sådan nogle hjemmelavede æbleskiver er altså bare ekstra mums, og så er de også ret hyggelige at lave, når man lige har fundet fidusen.

Det smager også rigtig lækkert med en overraske i midten. Et stykke mørk eller lys chokolade for eksempel 🙂

Klassiske æbleskiver med kærnemælk Klassiske æbleskiver med kærnemælk Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Klassiske æbleskiver med kærnemælk

Print opskrift
Antal: ca. 20-25 stk

ingredienser

  • 250 gram mel
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk natron
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 spsk vanillesukker
  • 4 dl kærnemælk
  • 50 g smeltet smør
  • 3 æg
  • 1 spsk sukker
  • Skallen fra 1 øko citron
  • Smør til at stege i

Sådan gør du:

1

Skil æggehvider og blommer i hver sin skål.

2

Pisk æggehviderne stive. I en anden skål piskes æggeblommer og kærnemælk sammen.

3

Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme og natron sammen med citronskallen i en tredje skål. Tilsæt langsomt æggeblomme -og kærnemælksblandingen og rør rundt.

4

Smelt smørret og hæld det i dejen.

5

Vend til sidst æggehviderne i.

6

Brun lidt (okay en god klat) smør i hullerne i æbleskivepanden.

7

Fyld hullerne i æbleskivepanden 3/4 op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme til kanterne begynder at blive faste.

8

Vend dem rundt på siden (med en træpind eller gaffel) og lad den flydende dej flyde ud i panden.

9

Fyld derefter hullet op med dej og vend dem hele vejen rundt så de bliver lukket. Det kræver lidt øvelse!

10

Når hele æbleskiven har fast overflade og er blevet nogenlunde rund, så vendes de jævnligt så de bliver gyldne og sprøde over det hele.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.