Quantcast
21. december 2018

Rødkål ala Meyers

Arbejdsfordelingen juleaften har altid været den samme hjemme hos os. Jeg har lavet rødkål og brunede kartofler, og min mor har lavet alt andet, haha. I år holder vi dog jul i Rødbede Bageriet, så det er mig (med min mor i telefonen), der lige pludselig skal have styr på and, steg, sovs og vigtigst af alt, rødkålen!

Jeg har lavet rødkål efter den samme opskrift i tre år nu, så det er da vidst også på tide, at jeg deler den herinde. Opskriften er inspireret af Meyers opskrift, men jeg har justeret en del i den og blandt andet, så kommer jeg ikke kommen i min. Badr.

Hvis du ikke har prøvet at lave rødkål før, så kan det altså virkelig anbefales 🙂 Resultatet bliver SÅ lækkert og det er egenligt også ganske nemt. Det kræver bare nogle forskellige krydderier, kærlighed og tålmodighed. Men gør alt julemad ikke det?

Rødkål ala Meyers
Rødkål ala Meyers
Rødkål ala Meyers
Rødkål ala Meyers
Rødkål ala Meyers

Rødkål ala Meyers

Min bedste opskrift på rødkål er en fortolkning af Meyers rødkål. Det er en opskrift jeg har lavet mange gange og som altid får ros.
5 fra 1 stemme
Forberedelse20 min
Tilberedelse1 t 30 min
I alt1 t 50 min

Ingredienser

 • 2 spsk rapsolie
 • 1 rødkål
 • 1 tsk kanel
 • 2 tsk allehånde
 • 2 tsk kardemomme
 • 4 laurbærblade
 • 3 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 4 dl æblemost
 • 2 dl æblecidereddike

Tilberedelse

 • Varm rapsolie i en stor gryde
 • Fjern de yderste blade fra rødkålet og hak det i grove skiver (eller hvordan du nu øsnker teksturen skal være). Steg det i ca. 5-10 min eller til spænstigheden er aftaget i rødkålet.
 • Nu er det tid til at putte krydderier i. Tilsæt kanel, allehånde, kardemomme, laurbærblade, sukker og salt og rør godt rundt.
 • Tilsæt derefter æblemost og æblecidereddike.
 • Lad det simre i minimum 1 ½ time under låg, som der står en smule åbent. Smag til med eddike, salt eller hvad du nu synes mangler.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments