Fars dag/ Søde og salte nødder/ Spiselige gaver/ Værtindegaver

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Hvis du godt kan lide at snacke nøddeblandinger, så bliver du nødt til at prøve at lave en din egen. Lad mig introducere; hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian. Den er meget bedre end køberversionerne, og hvis der er en bestemt type nød/tørret frugt, du ikke er så vild med, så kan du bare lade være med at putte den i. Jeg er personligt ikke så vild med rosiner i nøddeblandinger 😉

Hjemmelavet nøddemix med friske krydderurter

Denne nøddemix er krydret med rosmarin, timian, salt, peber og sukker og bagt i ovnen for at fremhæve alle smagsnuancerne. Det lyder måske underligt med sukkeret, men tro mig, det gør noget godt for smagen 🙂 Har du ikke friske krydderurter, så kan du også bruge tørrede.

Nødderne kan enten bare snackes som de er. Eksempelvis som en del af et tapasbord/ostebord eller du kan drysse dem over en salat eller varm gryderet. Jeg kunne sagtens forestille mig en håndfuld drysset over denne ret.

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Giv en hjemmelavet nøddemix i gave

Sådan et her glas nøddemix er også en rigtig sød gave, som ville være egnet til eksempelvis værtindegave. Gem dem i et fint glas og skriv en lille besked på et kort og så har du et fint lille ‘tak’ på glas.

Leder du efter andre opskrifter på nemme og lækre måder, at lave snacknødder, så tjek også disse opskrifter:

Brændte mandler // Brændte hasselnødder med vanilje // Mandler med mørk chokolade og flagesalt // Nemme saltede mandler

hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timianhjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Opskrift på hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

ingredienser

  • 2 dl pecannødder
  • 2 dl mandler
  • 2 dl usaltede cashewnødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk timian
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • 1/2 tsk kværnet peber
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du:

1

Opvarm olivenolien på en pande.

2

Hak rosmarin og timian fint og tilsæt på panden sammen med peber, flagesalt og sukker.

3

Tilsæt nødderne og steg i et par minutter. Når de er vendt godt rundt i blandingen fordeles de på en bageplade med bagepapir og bages ved 180 grader i ca 15 min eller til de er blevet gyldne.

4

Lad dem køle helt af, før du hælder dem på glas.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.