Annonce

Brændte hasselnødder med vanilje

Du har sikkert smagt brændte mandler, men hvad med brændte hasselnødder? Princippet er egenligt det samme, men i stedet for mandler, så bruger man hasselnødder. Det havde du nok regnet ud 😉 Det er en sød affære, men åååh de smager godt. De ristede hasselnødder har en coating af en slags sukkerkaramel og præcis som med brændte mandler, så spreder der sig også en dejlig duft i hjemmet, når man laver dem.

Brændte hasselnødder med vanilje

Denne version har jeg krydret med lidt vanilje, men man kan også bruge eksempelvis kanel eller bare køre den helt naturel med ren sukker. De er super nemme at lave, men de kræver at man står ved komfuret og rører, rører, rører, så sukkeret ikke brænder på.

Nedenfor har jeg taget billeder af, hvordan nødderne ser ud i nogle af de forskellige trin. Her starter vi med de færdige 🙂

Færdige brændte hasselnødder klar til at blive spist:

Brændte hasselnødder

Hasselnødderne efter de har været i ovnen:

Brændte hasselnødder

Hasselnødder uden skal:

Brændte hasselnødder

Efter sukkeret er smeltet går der lidt tid og så bliver konsistensen pludselig meget ‘tør’. Her må man ikke give op. Det er meningen og sukkeret skal nok blive ‘blødt’ igen og karamellisere.

Brændte hasselnødder

Inspiration til hjemmelavede og spiselige værtindegaver

Synes du også, det er noget af det hyggeligste at give spiselige gaver til venner og familie? Så har du her en masse inspiration til små søde hjemmelavede gaver.

Ristede nødder i honning med appelsinsaft

Nemme saltkarameller

Sunde snickers kugler

Brændte mandler med et strejf af kanel

brændte hasselnødder

Reklamelinks er markeret med*

Brændte hasselnødder
5 fra 2 stemmer

Brændte hasselnødder med vanilje

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser 

  • 200 g hasselnødder
  • 1 ½ dl sukker
  • ½ dl vand
  • 1 tsk vaniljepulver

Tilberedelse

  • Bag hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min.
  • Tag dem ud af ovnen og rul dem rundt under håndfladerne, så skallen falder af.
  • Hæld hasselnødderne og de andre ingredienser på en pande og rør rundt ved middel varme.
  • Det vigtigt, at du hele tiden rører rundt i nødderne og får dem alle dækket godt. Først smelter sukkeret og derefter begynder det at krystallisere (som du kan se på det fjerde billede)
  • Skru lidt ned for varmen. Det kommer til at se ret tørt ud på panden, men bliv endelig ved med at røre rundt.
  • På et tidspunkt vil der komme en mere karamelagtig overflade på hasselnødderne og så er de sådan set færdige. Alt i alt tager det ca 20-30 min. Hæld hasselnødderne over på en bageplade med bagepapir og lad dem køle helt af.
  • Så, nu har du de lækreste brændte hasselnødder med et twist af vanilje.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments