17. februar 2020

Spiselig gave: Ristede nødder i honning med appelsinsaft

Her har du et bud på en sød værtindegave, som er perfekt til osteelskeren. Ristede nødder i honning med et strejf af appelsin. Måååms. Det smager SÅ lækkert ovenpå eksempelvis et stykke vesterhavsost, sådan som jeg har serveret det her i indlægget.

Noget lækkert knækbrød, et stykke god ost og en smule nødder i honning, så har man en rigtig dejlig lille hapser.

Ristede nødder med honning

Her har jeg brugt en blanding af hasselnødder, mandler og valnødder, men man kan sagtens bare bruge én slags nødder eller blande, som man nu har lyst til. De har fået en tur i ovnen, før jeg har blandet dem med honningen for at gøre nøddesmagen endnu mere intens. Der sker virkelig noget med nødder, når de bliver ristet i ovnen eller på en pande.

Udover at bruge nødder i honning til ostebordet, så kan du også bruge dem på havregrøden, på pandekager, til kager eller du kan snacke dem direkte fra glasset. Der findes sikkert også en masse andre måder du kan servere dem på. Kom endelig med gode ideer i kommentarfeltet 🙂

Nødder i honning
Nødder i honning

Inspiration til værtindegaver

Synes du også det er hyggeligt at give hjemmelavede madgaver? Så har jeg samlet nogle links til andre opskrifter på værtindegaver, som du selv nemt kan bikse sammen. Jeg lover, de er meget sjovere at give end en pakke købechokolade.

Brændte mandler med et hint af kanel

Sunde dadelkugler med snickers smag

Chewy karameller med flagesalt

Nødder i honning
Ristede nødder i honning

Ristede nødder i honning med appelsinsaft

Her har du et bud på en sød værtindegave, som er perfekt til osteelskeren. Det smager SÅ lækkert ovenpå en ostemad.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 150 g nødder (her en blanding af hasselnødder, valnødder og mandler)
  • 1 dl acaciehonning
  • 2 spsk appelsinsaft

Tilberedelse

  • Hæld nødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 7-10 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Placer håndfladerne ovenpå nødderne og rul rundt til skallen på nødderne begynder at falde af.
  • Fjern skallerne (det gør ikke noget, hvis den stadig sidder på nogle steder). Du kan evt hakke nødderne en smule.
  • Put honning og appelsinsaft i en gryde og varm det op. Tilsæt nødderne og sluk for blusset.
  • Når blandingen er kølet helt af hældes den på et glas, som først er blevet skoldet med kogende vand.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments