Drikkevarer/ Saftevand/ Spiselige gaver/ Værtindegaver

Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron

hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron

Lige nu er hyldeblomsterne ved at springe ud, så det er nu du skal igang, hvis du kunne tænke dig noget lækkert hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron. Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke er særligt meget til købeversionen. Jeg synes nemlig, det ofte bliver meget, meget sødt. Denne hjemmelavede hyldeblomstsaft med citron er dog noget helt andet. Hvis du er skeptisk, så giv den lige en chance. Jeg lover den er god! 🙂

Nem hjemmelavet hyldeblomstsaft

Hvis du synes, det lyder som et stort projekt at lave sin egen saftevand, så må jeg skuffe dig (eller det modsatte vel?). Det er nemlig super nemt. Du blander simpelthen bare hyldeblomsterne i en gryde med vand, rørsukker, citronsyre og citron (du finder den helt præcise fremgangsmåde nederst i indlægget) og så venter du i fire dage. Så har hele herligheden fået lov til at trække og alt den dejlige smag fra citronerne og hyldeblomsterne har blandet sig med sukkervandet. Lyder det ikke bare nemt?

Når man sier saften fra, så vil der være en masse hyldeblomster tilbage. Dem kan du nemt lave om til en marmelade, som er perfekt til ostebordet eller til topping på eksempelvis pandekager eller vafler.

hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron

Andre måder du kan bruge din hyldeblomstsaft

Jeg er stor fan af at blande saftevand med danskvand, isterninger og en skive citron. Det er simpelthen så lækkert og luksusagtigt. Du kan selvfølgelig også bruge saften i drinks eller et glas hvidvin.

Har du har svært ved at få drukket det hele, så kan du fryse det ned i isterninger, så du altid kan lave lækker kold saftevand. Du kan også blande dem med lidt vand og lave ispinde. Evt med nogle skiver jordbær i.

hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron

Giv en flaske hyldeblomstsaft i værtindegave

Opskriften giver ca 12 dl koncentreret saft (altså saft, som du blander op med vand 1:4), så der kommer ret meget saft ud af sådan en her omgang. Det er derfor en oplagt værtindegave eller takkegave at have med under armen, når du skal se venner eller familie. Du kan evt. sætte et lille mærkat på og skrive en sød besked. Er du på udkig efter mere inspiration til madgaver, så tjek også disse:

Hjemmelavet rabarbersaft

Mandler med mørk chokolade og flagesalt

Hjemmelavede saltkarameller

hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron  hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron

Print opskrift
Antal: ca 12 dl saftkoncentrat (blandes: 1:4)

ingredienser

 • 30 hyldeblomstskærme
 • 2 store (3 små) økologiske citroner
 • 2 spsk citronsyre
 • 600 g rørsukker
 • 1 l vand

Sådan gør du:

1

Skyld alle hyldeblomstskærmene grundigt.

2

Gør det samme med citronerne og skær dem i skiver a ca 1/2 cm.

3

Hæld sukker og citronsyren op i en stor gryde og hæld kogende vand over. Rør til sukkeret er opløst og læg så hyldeblomster og citronskiver ned i gryden.

4

Læg et låg eller en tallerken over gryden og lad den stå i fire dage i køleskabet og trække.

5

På fjerde dagen er saften færdig og du kan nu si den i en finmasket si eller i et klæde.

6

Hæld saften på rengjorte og skoldede flasker.

7

Saften kan holde sig i ca 3 uger på køl, men duft til den. Hvis du ønsker længere holdbarhed, så kan du skylde flaskerne med atamon først. Ellers kan du også fryse saften ned.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

 • Reply
  gitte sørensen
  22. juni 2020 at 13:10

  Vi er også fan af hyldeblomstsaft herhjemme, og når man har hylden blomstende i baghaven, er det ekstra nemt. Jeg er nysgerrig på hvordan du laver marmelade ud af “restproduktet”? Jeg har en portion stående på køl, der skal sies i dag.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.