Sunde kager/ Sundt og sødt

Brombær crumble uden sukker

Brombær crumble uden sukker

Hvis du følger med på min Instagram, ved du også, at jeg har plukket en masse brombær i år. De er i sæson lige nu og de smager såååå dejligt. Det er som at gå og plukke slik direkte fra naturen. Jeg har dog en ‘dårlig’ vane med at spise et bær for hvert bær jeg gemmer, hvilket ikke er særligt effektivt, haha. Godt jeg har Tais med mig på rov!

Jeg har brugt de små vitaminbomber i smoothies og så er jeg også igang med denne brombær eddike som lige nu hygger på køl.

Min nyeste brombær kreation er denne skønne brombær crumble uden sukker. Ingen brombær sæson uden en crumble 😉

Da kagen er uden tilsat sukker, er ikke lige så sød, som ‘almindelige’ crumbles, men det synes jeg bare er lækkert 🙂 Nu er jeg ikke ernæringsekspert, men jeg vil næsten tro, at den kan gå an som et anstændigt morgenmåltid 😉

Hvis du også har været på brombærjagt og ikke kan få dem spist, så kan de sagtens fryses. Eller du kan lave en masse små marmelader og give dem væk i gave 🙂

Er du glad for sunde sager uden tilsat sukker? Så se også disse opskrifter:

Sunde kokostoppe
Chokoladekage med quinoa 
Raw gulerodskage

brombær crumble uden sukker

Fordele ved at spise brombær:

 • De er antioxidanter
 • De er rige på vitaminer, mineraler og fibre
 • De smager godt!
 • Du kan selv plukke dem og de er gratis
 • De har anti-kræft egenskaber
 • De er gode for huden og modvirker dannelsen af rynker

Kilde

Brombær crumble uden sukker

ingredienser

 • 150 g. havregryn
 • 100 g. hvedemel
 • 75 g. smør
 • 4 spsk flydende honning
 • 2 tsk vaniliepulver
 • 550 g. brombær (frosne kan også bruges)
 • 1 håndfuld mandler
 • Evt creme fraiche

Sådan gør du:

1

Bland brombær med 1 tsk vaniliepulver og hæld dem over i et smurt tærtefad. Hvis du ønsker en sødere variant kan evt tilsætte noget sukker.

2

Nu til dejen. Hæld havregryn, mel, 1 tsk vanilipulver over i en skål og tilsæt smør i små tern. Smuldre med dine fingre og tilsæt derefter honningen.

3

Fordel smuldredejen over brombærene.

4

Hak mandlerne og drys over 'dejlåget' på kagen.

5

Bag i ca. 25 min ved 200 grader (varmluft)


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.