🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Brombær crumble uden sukker

Hvis du følger med på min Instagram, ved du også, at jeg har plukket en masse brombær i år. De er i sæson lige nu og de smager såååå dejligt. Det er som at gå og plukke slik direkte fra naturen. Jeg har dog en ‘dårlig’ vane med at spise et bær for hvert bær jeg gemmer, hvilket ikke er særligt effektivt, haha. Godt jeg har Tais med mig på rov!

Jeg har brugt de små vitaminbomber i smoothies og så er jeg også igang med denne brombær eddike som lige nu hygger på køl.

Brombær crumble uden sukker

Min nyeste brombær kreation er denne skønne brombær crumble uden sukker. Ingen brombær sæson uden en crumble 😉

Da kagen er uden tilsat sukker, er ikke lige så sød, som ‘almindelige’ crumbles, men det synes jeg bare er lækkert 🙂 Nu er jeg ikke ernæringsekspert, men jeg vil næsten tro, at den kan gå an som et anstændigt morgenmåltid 😉

Hvis du også har været på brombærjagt og ikke kan få dem spist, så kan de sagtens fryses. Eller du kan lave en masse små marmelader og give dem væk i gave 🙂

Er du glad for sunde sager uden tilsat sukker? Så se også disse opskrifter:

Sunde kokostoppe
Chokoladekage med quinoa 
Raw gulerodskage

brombær crumble uden sukker

Fordele ved at spise brombær:

 • De er antioxidanter
 • De er rige på vitaminer, mineraler og fibre
 • De smager godt!
 • Du kan selv plukke dem og de er gratis
 • De er gode for huden og modvirker dannelsen af rynker

Kilde

Brombær crumble uden sukker 1

Reklamelinks er markeret med*

Brombær crumble uden sukker
5 fra 1 stemme

Brombær crumble uden sukker

Denne brombær crumble er uden sukker ikke lige så sød, som ‘almindelige’ crumbles, men den smager stadig fantastisk.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter

Ingredienser 

 • 550 g brombær (frosne kan også bruges)
 • 2 tsk vaniliepulver
 • 150 g havregryn
 • 100 g hvedemel
 • 75 g smør
 • 4 spsk flydende honning
 • 1 håndfuld mandler

Tilberedelse

 • Bland brombær med 1 tsk vaniliepulver og hæld dem over i et smurt tærtefad. Hvis du ønsker en sødere variant kan evt tilsætte noget sukker.
  550 g brombær
 • Nu til dejen. Hæld havregryn, mel, 1 tsk vanilipulver over i en skål og tilsæt smør i små tern. Smuldre med dine fingre og tilsæt derefter honningen.
  150 g havregryn,100 g hvedemel,75 g smør,4 spsk flydende honning
 • Fordel smuldredejen over brombærene.
 • Hak mandlerne og drys over ‘dejlåget’ på kagen.
  1 håndfuld mandler
 • Bag i ca. 25 min ved 200 grader (varmluft)

Noter

Server evt med creme fraiche rørt op med lidt vaniljepulver.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments