Annonce

Chokolademuffins med sorte bønner og peanut butter topping

De her chokolademuffins med sorte bønner er et kæmpe hit herhjemme. Det lyder måske lidt underligt med bønner i en kage, men de smager SÅ godt. Bønnerne tilfører fugt, som fungerer rigtig godt i en muffin. De er både glutenfri og sukkerfri (altså i forhold til raffineret sukker), men det er ikke til at smage! Ja, det lyder helt skørt, men det er altså rigtigt.

Muffins med sorte bønner og peanut butter topping

På toppen af disse chokolademuffins med sorte bønner finder du en lækker peanut butter creme (eller hvad man nu skal kalde det), som jeg er lavet af peanut butter, honning og dadler. Til sidst har jeg drysset med flagesalt for at give et modspil til alt det søde.

Chokolademuffins med sorte bønner
Chokolademuffins med sorte bønner
Chokolademuffins med sorte bønner

Opskrifter på sundere søde sager

Hvis du leder efter flere sunde(re) søde sager, så er her tre opskrifter, som jeg ofte bruger. Især når jeg laver lækkerier til Viona og der gerne må være sparret på sukkeret.

Sunde cookies med havregryn, bananer og dadler 

Chokoladetrøfler med kikærter 

Kokostoppe med honning og dadler 

Chokolademuffins med sorte bønner
chokolademuffins med sorte bønner

Chokolademuffins med sorte bønner og peanut butter topping

Sundere chokolademuffins som blandt andet består af sorte bønner. Men bare roligt, det kan man slet ikke smage!
5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

 • 1 dåse sorte bønner
 • 4 æg
 • 4 dl dadler
 • 1 dl mandelmel
 • 1 tsk vaniljepulver + flagesalt til at drysse ovenpå
 • Nip salt
 • 4 spsk kakaopulver
 • 50 g mørk chokolade
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 spsk peanut butter (både creamy og crunchy kan bruges)
 • ½ dl honning

Tilberedelse

 • Dræn bønnerne for vand. Fjern stenene fra 2 dl dadler og blend dem med æg, mandelmel, kakaopulver, et nip salt og bagepulver. Jeg brugte en food processor. Tilsæt derefter grofthakket mørk chokolade
 • Hæld dejen i små muffinforme og bag kagerne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min. Lad dem køle af på en rist, når de er færdige.
 • Så er det tid til at lave glasuren. Fjern stenene fra de resterende dadler og blend dem med peanut butter og honning.
 • Når kagerne er kolde, smøres de med den lækre glasur og drysses med flagesalt.
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments