Sunde kager/ Sundt og sødt

Sunde kokostoppe

Hej med jer,
Jeg sidder i skrivende stund på vores kontor og svarer mails, blogger og får ordnet alt muligt praktisk, mens Tais leger med Viona i stuen. Det er noget nyt vi prøver. Når jeg går ind på kontoret, så eksisterer jeg ikke. Altså i lejligheden, haha. Det giver mig en time eller to, hvor jeg kan få ordnet ting, hygget mig og bare være mig. Ahr. Alene-tid er der ikke meget af som mor, så det er dejligt, at jeg kan tage mig lidt her i weekenden. Hygge med en kop is-kaffe og bloggen 🙂 Researche på opskrifter, læse om madspild og bæredygtige alternativer til køkkenet.

I dag vil jeg gerne dele en opskrift på disse sunde kokostoppe uden raffineret sukker. De er i stedet sødet med dadler og smager mere af kokos end dem man køber. Jeg synes de er lækre, og det synes både Tais og min mødregruppe også 🙂

Man kan sagtens lave dem, så de får mere top på, men jeg har lavet mine runde og flade, så de er lettere at spise, og så man får noget af chokoladebunden ind i munden ved hver bid.

Der er en sød følger på Instagram, der har tippet om, at man også kan søde med bananer, så det vil jeg også prøve en dag 🙂

Sunde kokostoppe

Print opskrift
Antal: Ca. 13 stk.

ingredienser

  • 150 g. friske dadler
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 æg
  • 200 g kokosmel
  • 3 spsk flydende honning
  • ½ tsk vaniliepulver
  • 70 g. mørk chokolade (jeg brugte en med appelsinsmag)

Sådan gør du:

1

Fjern stenene fra de friske dadler og hak dem fint med en stor kniv. Du kan også komme dem i en blender/foodprocesser, men jeg synes det er lettere bare at hakke dem fint.

2

Hæld alle ingredienser i en skål og bland det hele godt sammen. Det er lettest at bruge hænderne.

3

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

4

Form kokostoppene, som du gerne vil have dem. Pres dem godt sammen, inden du sætter dem på bagepladen, så de ikke smuldrer.

5

Bag dem i ca. 10 min eller til de begynder at blive gyldne.

6

Smelt noget chokolade og dyp bundene af kokostoppen i chokoladen og lad dem køle af.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.