Kager/ Sundt og sødt

Drømmekagemuffins

Øv, vi har snart ikke flere af de her drømmekagemuffins tilbage, hulk hulk. Til trods for, at jeg frøs en masse ned, men de har bare ligesom ikke rigtig fået lov til at blive i frysere 😉 MEN, så må jeg jo hellere lave dem snart igen. Måske til Vionas fødselsdag…

Inden vi kommer til opskriften, så lad os lige blive enige om én ting. Man skal aldrig gå ned på drømmekagetopping! Det er jo derfor man spiser selve kagen, ik? Så her er en mulighed for at få ekstra meget topping indenbords. De små drømmekagemuffins har nemlig et hul i midten, hvor det flyder ned. Yuuuuuum, det er simpelthen bare genialt!

DrømmekagemuffinsDrømmekagemuffinsDrømmekagemuffins

Drømmekagemuffins (ca 20 stk)

Print opskrift
Antal: ca 20 stk

ingredienser

  • Til selve kagen:
  • 250 g lyst rørsukker
  • 1 spsk vaniljeesukker
  • 4 æg
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • Topping:
  • 375 g smør
  • 300 g brun farrin
  • 150 g kokosmel
  • 5 spsk mælk

Sådan gør du:

1

Pisk rørsukker, vaniljesukker og æg godt sammen i en stor skål.

2

Smelt 100 g smør i en gryde. Når det er smeltet tilsættes 2 dl mælk. Hæld det derefter over i æggeblandingen og rør godt rundt.

3

Sigt hvedemel og bagepulver ned i skålen og ved det hele sammen.

4

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

5

Hæld dejen i smurte muffinforme. Jeg brugte nogle af silikone. Hæld op, så der ca er 1 - 1 1/2 cm til kanten, da de hæver op og der jo også skal topping på. Bag dem i ca 25 min.

6

Imens dine muffins er i ovnen, er det tid til at lave toppingen. Bland alle ingredienser i en gryde og varm det langsomt op og rør rundt løbende. Lad det simre i ca 20 min.

7

Tag dine muffins ud af ovnen, når de er færdige og lav små huller i midten. Jeg brugte hovedet på en flaske, hvor der engang havde været østerssovs i. Du kan sikkert også få et mere fancy kokkeredskab 😉 Og husk iøvrigt at spise den kageresterne 😉

8

Fyld hvert hul med kokostopping og smør også toppen med et godt lag.

9

Gør dette på alle kagerne og bag dem yderligere i ca 5-10 minutter. Lad dem derefter køle af og så er de klar til at blive spist 🙂


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.