17. marts 2021

Påskekage med hvid chokolade og påskeæg

Påskekage med hvid chokolade og påskeæg. Eller blondie, som man også kalder sådan en her brownie, hvor den mørke chokolade er byttet ud med hvid chokolade. En kompakt og samtidigt fugtig sag med masser af smag. Se, det rimede jo ligefrem. For at kagen ikke skal blive alt for sød, så har jeg tilføjet skallen fra 1 citron, så der kommer noget modspil til den hvide chokolade og marcipanen. Men altså, det er en tung lille sag 🙂

Hvis du kan lide hvid chokolade, så kan kagen her virkelig anbefales. Det er sådan en, som smager bedst, når den er kølet helt af. Faktisk så smager den aller, aller bedst, når den har fået lov til at stå til dagen efter.

Påskekage med hvid chokolade og påskeæg

En nem påskekage med påskeæg

Jeg har pyntet kagen med påskeæg med marcipan i. Båden inden i og oven på, så det er en ægte påskekage. De små påskeæg giver noget crunch til kagen, som sammen med de små stykker af hvid chokolade fungerer rigtig godt. Det er altså en virkelig nem måde, at gøre en kage til en påskekage. Du kan også gøre det med en helt almindelig brownie. Måske man kunne hakke dem i mindre stykker og pynte de her brownie cookies med dem.

Hvis du leder efter flere gode blondie opskrifter, så tjek også denne her med lime og blå birkes.

Og er leder du efter flere påskelækkerier, så tjek denne her opskrift på rocky road med påskeæg 🙂

Påskekage med hvid chokolade og påskeæg
Påskekage med hvid chokolade og påskeæg
Påskekage med hvid chokolade og påskeæg
Påskekage med hvid chokolade og påskeæg 1

Påskekage med hvid chokolade og påskeæg

Blondie påskekage med påskeæg og masser af hvid chokolade. En fin og festlig påskekage.
5 fra 2 stemmer
Forberedelse15 min
Tilberedelse20 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 300 g hvid chokolade
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 1 spsk vanijepulver
  • 150 g hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 3 spsk citronskal
  • 140 g påskeæg

Tilberedelse

  • Smelt 200 g grofthakket hvid chokolade med smør over vandbad eller i en gryde og lad det køle lidt ned.
  • Pisk så sukker, æg og vaniljesukker i en skål i 3-4 minutters tid.
  • Bland chokoladeblandingen i skålen og vend det hele rundt med en dejskraber.
  • Riv citronen på et rivejern og tilsæt til dejen.
  • Si melet i og vend det hele rundt.
  • Hak de sidste 100 g chokolade groft og vend rundt i dejen.
  • Kom bagepapir i en form på ca 20×30 cm (et trick er at krølle bagepapiret først. så er det nemmere lægge i formen) og hæld dejen i.
  • Halver halvdelen af påskeæggene og hæld dem i dejen og tryk dem lidt ned. Plop de andre æg oven på.
  • Bag kagen ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter. Hold godt øje de sidste 5 minutter, da den endelig ikke må få for meget.
  • Kagen smager bedst, når den er kølet helt af. Faktisk smager den aller bedst dagen efter.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments