Sundt og sødt

Brownie cookies

Hvis du kan lide brownie, så kan du helt hundrede også lide de her brownie cookies. De har en kraftig smag af chokolade, og ja, de smager sådan set af brownie. Det er jo ikke værst!

Nemme brownie cookies

De er ultra nemme at lave og kræver ingen hviletid i køleskabet, så de er også hurtige at bikse sammen. Det er jo ikke til at kimse af, når lækkersultet melder sig 🙂 Man kan næsten fornemme det ud fra billederne, men de er sprøde udenpå og helt chewy inden i.

Jeg ved godt, at ‘chewy’ ikke er et dansk ord, men lige når det kommer til cookies, så er der bare intet bedre ord, synes jeg. Eller har du et godt forslag? 🙂

 

Opskrifter på sundt og sødt

Leder du andre efter opskrifter på flere lækkerier? Så tjek også disse 🙂

Drømmekagemuffins

Blondies med lime og birkes 

Og her er nogle til den sundere side:

Trøfler lavet med blandt andet kikærter

Kokostoppe sødet med dadler

Brownie cookies

Print opskrift
Antal: ca 18-20 stk

ingredienser

  • 50 g smør
  • 350 g mørk chokolade
  • 2 æg
  • 180 g sukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 90 g hvedemel

Sådan gør du:

1

Start med at smelte smørret og 250 g chokolde i et vandbad eller en lille gryde. Hvis du bruger gryde modellen, så husk at rør rundt, så det ikke brænder på.

2

Når chokoladen er smeltet lader du det køle, mens du pisker æg og sukker luftigt i en skål.

3

Vend derefter den smeltede chokolade i forsigtigt.

4

Si bagepulver, vaniljepulver, salt og hvedemel i og vend igen rundt.

5

Hak de sidste 100 g. mørk chokolade groft og vend forsigtigt chokoladen i dejen.

6

Tænd ovnen på 170 grader og beklæd to bageplader med bagepapir.

7

Lav små kugler af dejen med to tsk'er og fordel dem på bagepladerne. De flyder ud i ovnen. Bag dem i ca. 8-10 min. De er færdige, når de begynder at krakelere og bliver matte på overfladen.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

  • Reply
    Birgitte
    4. december 2019 at 15:48

    Hvor længe tror du, at de kan holde sig i en kagedåse? Tænker at stille dem i spisekammer 5-10grader 😊

    • Reply
      Katharina
      5. december 2019 at 11:18

      Åh det er svært at sige, de bliver altid spist ret hurtigt, når jeg laver dem 😉 Men måske omkring 5 dages tid? De kan også sagtens fryses og behøver ikke tø op særligt længe før man kan spise dem 🙂 Det gør jeg selv.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.