Bagværk/ Kager/ Sundt og sødt

Blondie med lime og birkes

Blondie med lime og birkes

Elsker du hvid chokolade? Og lyder hvid chokolade kombineret med lime ikke bare syyygt lækkert? Så er denne her brownie, eller blondie som det også hedder, lige noget for dig 🙂

Jeg har testet denne kage nogle gange, og nu synes jeg endelig, at jeg er nået frem til det perfekte resultat på en kompakt brownie med smag af hvid chokolade og lime, som er proppet med knasende blå birkes.

Det er en tung fætter, så det skal du lige være forberedt på, hvis du skulle blive fristet til at bage den. Jeg tror, den kunne gøre sig rigtig godt til en kule is, men den smager også godt som den er. Et stykke kage i den ene hånd og kaffe i den anden, så er man ret godt kørende 🙂

Blondie med lime og birkes Blondie med lime og birkes Blondie med lime og birkes

Blondie med lime og birkes

ingredienser

  • 200 g smør
  • 400 g. hvid chokolade
  • 4 æg
  • 250 sukker
  • 175 g mel
  • Saften og skallen fra 2 lime
  • 4 spsk blå birkes

Sådan gør du:

1

Smelt smør og 200 g hvid chokolade. Enten i et vandbad, eller hvis du er doven som mig, så i en gryde.

2

Imens pisker du æg, sukker og mel sammen i 5 minutter.

3

TIlsæt saft og skal fra to lime. Tilsæt også den smeltede smør og chokoladeblandingen og rør godt rundt.

4

Hak de sidste 200 g hvid chokolade groft og vend chokoladen og de blå birkes i dejen.

5

Smør et lille fad med smør eller beklæd det med bagepapir. Mit målte 20x30 cm.

6

Bag det ved 180 grader i ca 40 min. Alle ovne er forskellige, så test om kagen er færdig med en gaffel.

7

 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.