Kager/ Noget med chokolade/ Påske/ Spiselige gaver/ Sundt og sødt

Påske rocky road med påskeæg

Påske rocky road med påskeæg

Enhver undskyldning for at spise chokolade, er en god nok undskyldning i min bog 😉 Og påsken er en udemærket én! Her har jeg lavet påske rocky road med påskeæg, og jeg siger dig, det er en tung og lækker sag. Kombinationen af sprøde mandler, bløde skumfiduser, marcipan og to slags chokolade. Det smager seriøst godt!

Jeg kalder det et rocky road, men det er det samme som et chokoladebrud. Du kan putte alt muligt i. Har du ikke lige mandler, jamen så kunne nogle saltede peanuts også være lækre i. Eller har du ikke nogle påskeæg, så kunne du eksempelvis bruge smarties (så ryger hele påske fidusen godt nok).

Nem påske rocky road med påskeæg

Viona har verdens bedste dagplejemor, så jeg havde lyst til at forkæle hende (og hendes familie) med lidt lækkert. Viona får ofte en lille pose boller med hjem eller en blåbærpandekage i hånden, når vi henter hende, så synes det var på tide at give lidt igen 🙂

Jeg pakkede chokoladebruddet ind i noget bagepapir og satte et bånd over, som du kan se på nederste billede. Man kunne også skære chokoladen i mindre stykker og hælde dem i et gammelt syltetøjsglas.

Påske rocky road med påskeægPåske rocky road med påskeæg

Inspiration til spiselige gaver

Leder du efter inspiration til andre søde små spiselige gaver, som du kan forære til én du gerne vil gøre noget ekstra for, så er her lidt inspiration 🙂

Brændte hasselnødder med vanilje 

Karameller med flagesalt

Brændte mandler

Påske rocky road med påskeæg

Opskrift på påske rocky road med påskeæg

ingredienser

  • 1/2 dl mandler
  • 300 g mørk chokolde
  • 3 spsk kokosolie
  • 200 g hvid chokolade
  • 8 skumfiduser
  • 8 marcipan påskeæg (svarer til en pose fra Anthon Berg)

Sådan gør du:

1

Start med at tænde ovnen for 200 grader (varmluft) og spred mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca 8-10 min.

2

Smelt den mørke chokolade med 2 spsk kokosolie i en gryde.

3

I en anden gryde smeltes den hvide chokolade med 1 spsk kokosolie.

4

Hak skumfiduserne i små tern imens og halver påskeæggene (pas på! De kan godt 'smutte' under kniven).

5

Beklæd en form med bagepapir (jeg brugte en rugbrødsform) og fordel mandlerne og skumfiduserne i bunden. Hvis du krøller bagepapiret først, så er det nemmere at få til at passe ned i formen.

6

Hæld så den mørke chokolade over og derefter den hvide chokolade og pynt med de halverede påskeæg på toppen.

7

Sæt chokoladen på køl til den har sat sig.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.