Aftensmad/ Vegetar

Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Elsker du karry? Og kartofler? Så er denne her cremede, vegetariske curry måske noget for dig 🙂

Igår delte jeg fem nemme vegetariske hverdagsretter, og der kunne denne her ret også sagtens have været med. For den er nemlig super nem og velsmagende.

Det er perfekt aftensmad til en kold efterårsaften og så er det endda nogle ret billige råvarer, der er på ingredienslisten.

Både kartofler, grønkål og løg er i sæson i Danmark lige nu og det gør kun, at den smager endnu bedre 🙂

Curry med kartofler og ærter

Hvis du ikke har grønkål, så kan du sagtens putte eksempelvis spinat eller porre i. Gulerødder, pastinak eller knoldselleri kunne også være lækkert. Det er kun din fantasi og grøntsagsskuffe, der sætter grænsen 😉

Curry med kartofler og ærter Curry med kartofler og ærter Curry med kartofler og ærter

Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Print opskrift
Antal: Ca. 3 portioner

ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk tørret eller frisk ingefær
  • 1 spsk gurkemeje
  • Olivenolie til at stege i
  • 4 store kartofler i tern
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 tsk grøntsagsbouillon
  • 4 stilke grønkål
  • 4 dl ærter

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg og skær også kartoflerne ud i mundrette tern.

2

Varm lidt olivenolie i en stor gryde og tilsæt karry, spidskommen, ingefær og gurkemeje. Efter det er svitset af tilsættes lød og hvidløg

3

Tilsæt kartoflerne efter et par minutter og rør rundt.

4

Tilsæt kokosmælk, vand, madlavningsfløde og bouillon og lad retten simre i ca 10 min.

5

Tilsæt derefter ærter og hakkede grønkålsblade og lad retten simre i yderligere 10 min.

6

Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.