Annonce

Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Elsker du karry? Og kartofler? Så er denne her cremede, vegetariske curry måske noget for dig 🙂

Igår delte jeg fem nemme vegetariske hverdagsretter, og der kunne denne her ret også sagtens have været med. For den er nemlig super nem og velsmagende.

Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Det er perfekt aftensmad til en kold efterårsaften og så er det endda nogle ret billige råvarer, der er på ingredienslisten.

Curry med kartofler og ærter

Hvis du ikke har grønkål, så kan du sagtens putte eksempelvis spinat eller porre i. Gulerødder, pastinak eller knoldselleri kunne også være lækkert. Det er kun din fantasi og grøntsagsskuffe, der sætter grænsen 😉

Curry med kartofler og ærter
Curry med kartofler og ærter
Curry med kartofler og ærter
Curry med kartofler og ærter

Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Cremet, vegetarisk curry med kartofler og ærter er en lækker vegetarisk curry fuld af gode og nærende sager.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse20 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 store kartofler i tern
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk tørret eller frisk ingefær
  • 1 spsk gurkemeje
  • Olivenolie til at stege i
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 tsk grøntsagsbouillon
  • 4 dl ærter
  • 4 stilke grønkål

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg og skær også kartoflerne ud i mundrette tern og stil det til side.
    1 løg, 3 fed hvidløg, 4 store kartofler i tern
  • Varm lidt olivenolie i en stor gryde og tilsæt karry, spidskommen, ingefær og gurkemeje. Efter det er svitset af tilsættes lød og hvidløg
    2 spsk karry, 1 spsk spidskommen, 1 spsk tørret eller frisk ingefær, Olivenolie til at stege i, 1 spsk gurkemeje
  • Tilsæt kartoflerne efter et par minutter og rør rundt.
  • Tilsæt kokosmælk, vand, madlavningsfløde og bouillon og lad retten simre i ca 10 min.
    1 dåse kokosmælk, 2 dl vand, 250 ml madlavningsfløde, 1 tsk grøntsagsbouillon
  • Tilsæt derefter ærter og hakkede grønkålsblade og lad retten simre i yderligere 10 min.
    4 dl ærter, 4 stilke grønkål
  • Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier.
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments