Annonce

Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost

Her har du opskriften på stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost. Det er en ret, der smager lige så godt som den lyder. Bløde men sprøde gnocchi, ovnbagte søde kartofer, grønkål, frisk salvie og så et godt drys vesterhavsost. Det er luksus hverdagsmad, der vil noget. Hvis du aldrig har smagt gnocchi, så kan jeg fortælle, at det er en slags mellemting mellem en kartoffel og pasta. De kan spises kogte, men jeg vil anbefale, at man gør som her, og steger dem efter de er kogte. Så bliver de helt bløde inden i og sprøde udenpå. Mums!

Og kender du ikke vesterhavsost, så er det en must try ost. Hvis du altså er til oste. Den smager himmelsk og kan også bare snackes som den er. Kan du ikke finde vesterhavsost, så kan retten også sagtens laves med et godt drys parmesan. Kan du slet ikke lide ost, så undlader du den selvfølgelig bare.

Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost
Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost
Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost

Andre opskrifter med gnocchi

Leder du efter mere inspiration til, hvordan du kan få nogle flere gnocchi ind i dit liv (hvem gør ikke det, haha), så er her to opskrifter, som jeg selv bruger flittigt:

Stegt gnocchi med butternut squash, salvie og grønkål

Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost
Stegt gnocchi med søde kartofler

Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost

En rigtig comfort food ret med stegte gnochi, der er sprøde udenpå og bløde inden i, bagte søde kartofler og stegt grønkål.
5 fra 5 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 500 g sød kartoffel
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 500 g gnocchi
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g grønkål
  • 2 spsk frisk salvie
  • Server m revet vesterhavsost

Tilberedelse

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft
  • Skær derefter den/de søde kartofler i små mundrette tern og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Du kan bare lade skrællen blive på, men de skal selvfølgelig vaskes grundigt.
  • Drys med 3 spsk olivenolie og salt og peber og bag dem i ca. 25 min eller til de er blevet gyldne.
  • Kog imens gnocchi efter anvisninger på pakken.
  • Find en stor pande/wok frem. Hak hvidløg og steg dem i olivenolie. Tilsæt hurtigt vasket og hakket grønkål og steg i ca. 5-7 minutter.
  • Fjern grønkål fra panden og tilsæt en god sjat olivenolie og hakket salvie. Pas på, det kan godt sprutte lidt.
  • Si vandet fra gnocchi’erne og tilsæt dem derefter til salvien. Steg til de begynder at blive sprøde udenpå. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt til sidst de søde kartofler og grønkål og server med revet vesterhavsost.

Noter

Du kan også drysse med revet parmesanost eller en anden ost. 
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments