Aftensmad/ Pastaretter

Gnocchi med butternut squash og grønkål

Gnocchi er en sjov lille fætter. En slags mellemting mellem pasta og kartofler. Ikke rigtig det ene og ikke rigtig det andet, men til gengæld en perfekt kombination.  Denne ret med gnocchi med butternut squash og græskar er gået hen og blevet en af mine efterårsfavoritter, for jeg ELSKER gnocchi. Især når de lige har fået en tur på panden efter at være blevet kogte. Det gør, at de er bløde inden i, men sprøde udenpå. Mums!

En efterårsret med gnocchi, butternut squash, salvie og grønkål

Ud over at retten indeholder gnocchi, så er den også fuld af bagte små bidder butternut squash, sprød grønkål og frisk salvie. Hver endelig ikke nærig med salvien, når du laver retten. Det er det perfekte krydderi til denne efterårsret. Til sidst er retten blevet drysset med et gavmildt drys pecorino ost. Fordi… Ost!

Gnocchi med butternut squash Gnocchi med butternut squash

Opskrifter med butternut squash og hokkaido

Om efteråret bugner supermarkederne med flotte orange og gule græskar og det er bare med at udnytte, at de er i sæson. De mest populære græskar i Danmark er hokkaido og butternut squash. Hvis du endnu ikke har prøvet dem, så kan det anbefales 🙂 Her kommer nogle opskrifter, som måske kan inspirere:

Sunde græskarpandekager med hokkaido

Hasselback butternut squash

Bagt hokkaido med timian

Butternut squash suppe med ristede kikærter

Gnocchi med butternut squash

Opskrift: Gnocchi med butternut squash og grønkål

Print opskrift
Antal: Ca 2-3 portioiner

ingredienser

  • 550 g butternut squash
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 500 g gnocchi
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g grønkål
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • Server m revet parmesan eller pecorino ost

Sådan gør du:

1

Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft.

2

Skær derefter butternut squash i små mundrette tern og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

3

Drys med 3 spsk olivenolie og salt og peber og bag dem i ca. 20 min eller til de er blevet gyldne.

4

Kog imens gnocchi efter anvisninger på pakken.

5

Find en stor pande/wok frem. Hak 2 fed hvidløg og steg dem i olivenolie. Tilsæt hurtigt vasket og hakket grønkål og steg i ca. 5-7 minutter.

6

Fjern grønkål fra panden og tilsæt en god sjat olivenolie og en håndfuld hakket salvie. Pas på det kan godt sprutte lidt.

7

Si vandet fra gnocchi'en og tilsæt det derefter til salvien. Steg til gnocchi'en begynder at blive sprød udenpå. Krydr med salt og peber.

8

TIlsæt til sidst græskar og grønkål og server med revet parmesan eller pecorino ost.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.