Sundt og sødt/ Vafler og pandekager

Sunde græskarpandekager med hokkaido

græskarpandekager Det er ved at være et godt stykke tid siden, jeg har pippet herinde, men meget kliché agtigt sagt, så flyver tiden bare afsted for mig. Det er godt gang i den på arbejdet, jeg har haft en del (dejlige) aftaler i mine weekender, og så er jeg jo også gravid, hvilket betyder, at jeg ikke har den samme energi, som normalt. Selvom jeg nogle gange glemmer det…! I dag havde jeg egenligt en aftale, men den blev aflyst, og så så jeg i stedet mit snit til at sætte Mads og Monopolet på og hygge mig i køkkenet. Det er seriøst massage for sjælen for mig, når jeg kan gå rundt og nusser i køkkenet i mit eget tempo og med mine egne tanker. Jeg tænker, det er sådan nogle har det med yoga eller med meditation. Jeg har et (måske) naivt håb om, at jeg kommer til at få meget mere tid til køkkenhygge og bloggen, når jeg engang går på barsel. Nu må vi se, hvad rødbedespiren tillader 😉

Nå, men der var jo også den der opskrift, som jeg gerne vil dele med jer 🙂

Hvis jeg gerne vil have nogle hurtige ekstra points herhjemme, så er der altid en sikker måde at vinde dem på: Lune pandekager! Og lagsagne, men i dag skal det handle om pandekager. Selvom der nok ikke er noget, der slår de helt klassiske fluffy amerikanske pandekager med masser af smør, sukker og hvedemel, så fik disse sunde græskarpandekager med hokkaido også toppoint af Tais 🙂 De er lavet på quinoamel, men man kan helt sikkert også bruge en anden type mel, og så er der hokkaido mos i, som giver dem en dejlig svampet konsistens. Mmmhhh.

Så hvis du også skal have nogle ekstra points derhjemme (det gælder også jer fyre!), så kan jeg anbefale en stak sprøde pandekager serveret på sengen 😉

Se også mine glutenfri havregrynspandekager, mine sunde pandekager med citron og birkes og disse pandekager med spelt og rugmel.

Sunde græskarpandekager

Print opskrift
Antal: ca. 7 stk.

ingredienser

  • 350 g. kogt og most hokkaido (koges med skal og blendes)
  • 2 æg
  • 2 dl. quinoamel (eller anden type mel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. perfekt sød
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 håndfuld blåbær
  • Kokosolie til at stege i

Sådan gør du:

1

1. Bland alle ingredienser og tilsæt tilsidst de hele blåbær.

2

2. Steg pandekagerne på en pande i lidt kokosolie ca. 2-3 min på hver side.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.