Annonce

Gnocchi med butternut squash og grønkål

Gnocchi er en sjov lille fætter. En slags mellemting mellem pasta og kartofler. Ikke rigtig det ene og ikke rigtig det andet, men til gengæld en perfekt kombination.  Denne ret med gnocchi med butternut squash og græskar er gået hen og blevet en af mine efterårsfavoritter, for jeg ELSKER gnocchi. Især når de lige har fået en tur på panden efter at være blevet kogte. Det gør, at de er bløde inden i, men sprøde udenpå. Mums!

Gnocchi med butternut squash, grønkål og salvie

Ud over at retten indeholder gnocchi, så er den også fuld af bagte små bidder butternut squash, sprød grønkål og frisk salvie. Hver endelig ikke nærig med salvien, når du laver retten. Det er det perfekte krydderi til denne efterårsret. Til sidst er retten blevet drysset med et gavmildt drys pecorino ost. Fordi… Ost!

Hvis du også er vild med gnocchi, så tjek også mine opskrifter på gnocchi med svampe og spinat og gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost.

Gnocchi med butternut squash

Opskrifter med butternut squash og hokkaido

Om efteråret bugner supermarkederne med flotte orange og gule græskar, og det er bare med at udnytte, at de er i sæson. De mest populære græskar i Danmark er hokkaido og butternut squash. Hvis du endnu ikke har prøvet dem, så kan det anbefales 🙂 Her kommer nogle opskrifter, som måske kan inspirere:

Sunde græskarpandekager med hokkaido

Hasselback butternut squash

Bagt hokkaido med timian

Butternut squash suppe med røde linser

Gnocchi med butternut squash
Gnocchi med butternut squash

Gnocchi med butternut squash og grønkål

Gnocchi med butternut squash og grønkål er en super nem hverdagsret, som kan laves på ingen tid og som smager fantastisk.
5 fra 4 stemmer
Antal: 3 portioner
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

 • 550 g butternut squash
 • Olivenolie
 • Salt og peber
 • 500 g gnocchi
 • 2 fed hvidløg
 • 150 g grønkål
 • 1 håndfuld frisk salvie
 • Server m revet parmesan eller pecorino ost

Tilberedelse

 • Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft.
 • Skær derefter butternut squash i små mundrette tern og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Du skal lade skrællen sidde på, da den bliver blød, når den bliver bagt.
  550 g butternut squash
 • Drys med 3 spsk olivenolie og salt og peber og bag dem i ca. 20 min eller til de er blevet gyldne.
  Olivenolie, Salt og peber
 • Kog imens gnocchi efter anvisninger på pakken.
  500 g gnocchi
 • Find en stor pande/wok frem. Hak 2 fed hvidløg og steg dem i olivenolie. Tilsæt hurtigt vasket og hakket grønkål og steg i ca. 5-7 minutter.
  2 fed hvidløg, 150 g grønkål
 • Fjern grønkål fra panden og tilsæt en god sjat olivenolie og en håndfuld hakket salvie. Pas på det kan godt sprutte lidt.
  Olivenolie, 1 håndfuld frisk salvie
 • Si vandet fra gnocchi’en og tilsæt det derefter til salvien. Steg til gnocchi’en begynder at blive sprød udenpå. Krydr med salt og peber.
 • TIlsæt til sidst græskar og grønkål og server med revet parmesan eller pecorino ost.
  Server m revet parmesan eller pecorino ost
Gnocchi med butternut squash
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments