🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Gnocchi med svampe og spinat i en cremet sovs

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Her har du opskriften på ægte hverdagsmad ala comfortfood. Gnocchi med svampe og spinat i en cremet sovs. Jeg har tidligere delt opskrifter på nemme hverdagsretter med gnocchi, da jeg eeelsker gnocchi. Denne ret kan laves på ingen tid, og du kan lade dig inspirere af, hvad du har i køleskabet. Her har jeg brugt frisk spinat, brune svampe og squash. Den færdige ret har jeg toppet med revet manchego ost, men du kan også bruge eksempelvis parmesan eller revet vesterhavsost. Eller prima donna. Der er mange gode oste man kan drysse med!

Opskrift på gnocchi med svampe og spinat i en cremet sovs

I denne opskrift har jeg blandet gnocchi med spinat, champignon og squash. Grøntsagerne steges først på en pande og så blandes det i en cremet sovs, som blandt andet smages til med citron, salt og friskkværnet peber.

Gnocchien har jeg først kogt og derefter stegt i en wok i rigeligt med olivenolie. Sådan gør jeg faktisk nærmest altid, når jeg laver gnocchi, da jeg godt kan lide den sprøde stegeskorpe som modspil til det meget bløde indre. Ja, de har altså en lidt sjov konsistens sådan nogle små banditter.

Har du en pose spinat liggende, som du skal bruge, så tjek alle mine opskrifter med spinat her.

Gnocchi med svampe og spinat

Holdbarhed på gnocchi med svampe og spinat

Gnocchi med svampe og spinat smager allerbedst når den er varm og frisklavet. Så er sovsen flydende og cremet og der er stadig noget sprødhed i de små stegte gnocchier.

Men har man noget tilbage til næste dag, så kan man varme den på en pande i rigeligt med olivenolie og evt. tilsætte noget ekstra madlavningsfløde for at gøre retten cremet igen. Du kan også tænke kreativt og blande resterne i en stor salat 🙂

opskrift på gnocchi med svampe og spinat

Hvad er gnocchi

Gnocchi er en italiensk opfindelse, og er en slags pasta, som oftest er lavet af kartofler. Man kan også lave dem af eksempelvis butternut squash, søde kartofler og blomkål, men man bruger kartofler til de helt traditionelle gnocchi. Jeg plejer at beskrive dem som en mellemting mellem kartofler og pasta. De kan både findes friske i supermarkederne eller i pastaafdelingen. Jeg plejer at købe de friske, men begge smager godt.

De er relativt nemme at lave selv og kræver ikke noget specielt udstyr, så det skal jeg helt sikkert have eksperimenteret noget mere med. Jeg prøvede faktisk engang at lave dem på sød kartoffel og de var super lækre. Dog ikke særligt kønne, da jeg havde min datter på armen.

Gnocchi med svampe i en cremet sovs

Så tilbereder du gnocchi

Gnocchi tilberedes ved at du hælder dem i en gryde med kogende vand. Når de er færdige, vil de stige til tops, og så kan du fiske dem op med en gaffel eller en hulske. Du kan enten spise dem sådan, eller du kan tage de kogte gnochhi og stege dem på panden. Det er personligt sådan jeg selv bedst kan lide at spise gnocchi. Det gør dem sprøde uden på og bløde inden i.

Opskrifter på nem hverdagsmad med gnocchi

Leder du efter inspiration til flere nemme hverdagsretter med gnocchi, så kan jeg anbefale disse opskrifter, som jeg selv laver igen og igen.

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

Reklamelinks er markeret med*

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs
5 fra 5 stemmer

Gnocchi med svampe og spinat i en cremet sovs

Antal: 3 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

 • 500 g gnocchi
 • 3 spsk olivenolie
 • 3 fed hvidløg
 • 200 g brune champignon
 • ½ squash
 • 100 g spinat (frisk)
 • 250 ml madlavningsfløde
 • ½ citron (saften)
 • salt og peber
 • 6 spsk parmesan (revet, evt manchego eller vesterhavsost)

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Tilberedelse

  • Kog gnocchi efter anvisninger på pakken.
  • Hak imens hvidløg, rens svampene og skær dem i tynde skiver og skær squashen i tern.
  • Varm noget olivenolie i en wok og steg hvidløg, svampe og squash i ca 10 minutter. Krydr med salt og peber.
  • Vask spinaten grundigt og skær den i mindre strimler. Tilsæt til wokken og steg i ca 5 minutter.
  • Tilsæt så madlavningsfløde og citronsaft.
  • Steg de kogte gnocchi i olivenolie på en pande til de bliver gyldne og får en stegeskorpe.
  • Bland det hele sammen og smag til med salt og peber.
  • Server evt med revet ost.
  Kunne du lide opskriften?

  (Klik på stjernerne for at bedømme)

  5 fra 5 stemmer
  Pin Del Udskriv
  Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
  gnocchi med svampe aftensmad

  Tilbehør til gnocchi med svampe og spinat

  Egentligt synes jeg sagtens, at denne ret kan spises som den er. Den behøver ikke noget tilbehør, da den både indeholder sovs, grøntsager og carbs og forskellige teksturer. Skulle jeg servere noget til, så ville det være en god salat, så her har jeg samlet nogle opskrifter, som vil smage godt til gnocchi med svampe og spinat.

  🍲🍽️

  Sammensæt din egen vegetariske madplan

  Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

  Del med nogen du holder af
  Katharina Kjeldgaard
  Katharina Kjeldgaard

  Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

  Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

  Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

  Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments