Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost er måske en af de lækreste måder, man kan tilberede spidskål på. i hvert fald hvis du spørger mig 🙂 Det er ovenikøbet virkelig, virkelig simpelt. Man skærer bare spidskålet i kvarte og steger det i noget smør. Voila. Prikken over i’et er at drysse med lidt flagesalt, citronsaft og så noget revet ost. Alle mulige slags oste kan bruges, men jeg ELSKER vesterhavsost. Seriøst, hvis du ikke kender den, så giv den en chance 🙂 Især den der er ‘grubelagret’. Alternativt er revet parmesan også et godt bud.

Smørstegt spidskål med revet ost som tilbehør
Stegt spidskål kan spises som tilbehør til alt muligt. Et stegt kyllingbryst, nogle vegetarfrikadeller eller en lasagne. Har du rester til dagen efter, kan det sagtens spises koldt. Alternativt kan du skære det i strimler og give det en tur på panden. Det smager også godt.

Opskrifter med spidskål
Elsker du også spidskål? Eller søger du inspiration til, hvordan du kan få det brugt i din madlavning? Så er der her tre opskrifter, som jeg håber kan inspirere.
Thai inspireret salat med spidskål og quinoa





Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 spidskål
- 1 tsk flagesalt
- 2 spsk citronsaft
- Revet vesterhavs ost til at drysse over
Tilberedelse
- Start med at smelte smørret på en pande.
- Fjern de yderste blade af spidskålet og skær det i fire stykker.
- Steg 2 af gangen i ca 5 min på hver side eller til de er gyldne.
- Tag dem af panden og drys med salt, citronsaft og revet vesterhavsost.