Quantcast
27. december 2020

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost er måske en af de lækreste måder, man kan tilberede spidskål på. i hvert fald hvis du spørger mig 🙂 Det er ovenikøbet virkelig, virkelig simpelt. Man skærer bare spidskålet i kvarte og steger det i noget smør. Voila. Prikken over i’et er at drysse med lidt flagesalt, citronsaft og så noget revet ost. Alle mulige slags oste kan bruges, men jeg ELSKER vesterhavsost. Seriøst, hvis du ikke kender den, så giv den en chance 🙂 Især den der er ‘grubelagret’. Alternativt er revet parmesan også et godt bud.

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Smørstegt spidskål med revet ost som tilbehør

Stegt spidskål kan spises som tilbehør til alt muligt. Et stegt kyllingbryst, nogle vegetarfrikadeller eller en lasagne. Har du rester til dagen efter, kan det sagtens spises koldt. Alternativt kan du skære det i strimler og give det en tur på panden. Det smager også godt.

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Opskrifter med spidskål

Elsker du også spidskål? Eller søger du inspiration til, hvordan du kan få det brugt i din madlavning? Så er der her tre opskrifter, som jeg håber kan inspirere.

Kikærter med kål og karry

Thai inspireret salat med spidskål og quinoa 

Nem spidskålssalat med æble

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
Smørstegt spidskål

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Smørstegt spidskål er en af mine yndlingsmåder at tilberede spidskål på. Det er super nemt og så kan man spise det som tilbehør til eksempelvis en god bøf.
No ratings yet
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse19 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 spidskål
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk citronsaft
  • Revet vesterhavs ost til at drysse over

Tilberedelse

  • Start med at smelte smørret på en pande.
  • Fjern de yderste blade af spidskålet og skær det i fire stykker.
  • Steg 2 af gangen i ca 5 min på hver side eller til de er gyldne.
  • Tag dem af panden og drys med salt, citronsaft og revet vesterhavsost.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments