Quantcast
27. december 2020

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Leder du efter noget genialt tilbehør til aftensmaden? Så er du kommet til det rette sted. Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost er måske en af de lækreste måder, man kan tilberede spidskål på. i hvert fald hvis du spørger mig. Det er ovenikøbet virkelig, virkelig simpelt.

Opskrift på smørstegt spidskål

Er du klar på en nem opskrift? Man skærer bare spidskålet i kvarte og steger det i noget smør, så det bliver sprødt og får en dejlig karamelliseret smørsmag. Voila. Prikken over i’et er at drysse med lidt citronsaft, flagesalt og så noget revet ost.

Alle mulige slags oste kan bruges, men jeg ELSKER vesterhavsost. Seriøst, hvis du ikke kender den, så giv den en chance. Især den der er ‘grubelagret’. Alternativt er revet parmesan også et godt bud.

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Smørstegt spidskål som tilbehør

Smørstegt spidskål kan spises som tilbehør til alt muligt. Et stegt kyllingbryst, fisk, en god bøf, nogle vegetarfrikadeller eller en lasagne. Virkelig bare alt muligt.

Har du rester til dagen efter, kan smørstegt spidskål sagtens spises koldt. Alternativt kan du skære det i strimler og give det en tur på panden. Du kan spise det som det er, eller du kan blande det op med noget madlavningsfløde og evt. noget kogt pasta. Voila, så har du en helt ny ret.

Smørstegt spidskål med ost

Opskrifter med spidskål

Jeg elsker spidskål. Faktisk tror jeg det er min yndlingsform for kål. Eller, spidskål og rosenkål har nok en delt førsteplads.

Elsker du også spidskål? Eller søger du inspiration til, hvordan du kan få det brugt i din madlavning? Så er der her tre opskrifter, som jeg håber kan inspirere.

Og lidt i samme familie, så har jeg også en fantastisk opskrift på syltet rødkål. Måske jeg skulle prøve samme opskrift bare med spidskål en dag 🙂

Smørstegt spidskål opskrift

Stegt spidskål i ovnen

Du kan godt lave stegt spidskål i ovnen, men jeg vil nu klart anbefale, at du laver det på en pande, som jeg også gør i denne opskrift. Den sprøde stegeskorpe kan bare noget.

Men laver du det i ovnen, så kan du pensle med smeltet smør (eller olivenolie), hvor det skal have omkring 15 minutter ved 200 grader, varmluft. Men hold øje undervejs. Det må gerne blive sprødt i kanterne.

Reklamelinks er markeret med*
Smørstegt spidskål

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Smørstegt spidskål er en af mine yndlingsmåder at tilberede spidskål på. Det er super nemt og så kan man spise det som tilbehør til eksempelvis kylling, fisk eller en god bøf.
No ratings yet
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse19 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 spidskål
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk citronsaft
  • Revet vesterhavs ost til at drysse over

Tilberedelse

  • Start med at smelte smørret på en pande.
  • Fjern de yderste blade af spidskålet og skær det i fire stykker.
  • Steg 2 af gangen i ca 5 min på hver side eller til de er gyldne.
  • Tag dem af panden og drys med salt, citronsaft og revet vesterhavsost.
Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
opskrift på smørstegt spidskål
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments