Annonce

Knuste rosenkål med revet parmesan

Knuste rosenkål med revet parmesan. Sådan har du måske ikke smagt rosenkål før? Hvis ikke, så kan sådan en her omgang virkelig anbefales. Måske du kender knuste kartofler? Ellers så har jeg en fremragende opskrift her. Knuste rosenkål minder i hvert fald en del om knuste kartofler. Først så koger man dem, så tager man et glas og trykker dem flade. Derefter hælder man en olieblanding med hakket hvidløg over, et drys revet parmesan og så en tur i ovnen. Efter 20 min i ovnen bliver de helt sprøde og crispy uden på. Så lækkert!

Hvis du er en rosenkålsskeptiker så er knuste rosenkål et godt sted at starte 🙂

Og hvis du bare elsker rosenkål, ligesom jeg, så tjek også denne opskrift, som jeg delte sidste år, men stegte rosenkål, svampe og ristede græskarkerner.

Knuste rosenkål med revet parmesan

Knuste rosenkål med revet parmesan som tilbehør

Personligt synes jeg sådan nogle her rosenkål kan spises som tilbehør til nærmest alt! De smager fantastisk og kan fungere som et grønt indslag på de fleste tallerkener. Mangler du lidt inspiration, så har jeg her samlet nogle opskrifter, som man kan servere dem med.

Den bedste lasagne med røde linser

Vegetariske majsdeller 

Vegetariske fyldte pasta i tomatsovs

Vegetariske bøffer med kidneybønner og søde kartofler

Knuste rosenkål med revet parmesan
Knuste rosenkål med revet parmesan
Knuste rosenkål med revet parmesan
Knuste rosenkål med revet parmesan
Knuste rosenkål

Knuste rosenkål med revet parmesan

Knuste rosenkål med revet parmesan er en super lækker måde at tilberede rosenkål på. Rosenkål er ikke den mest populære grøntsag, men denne her version burde alle prøve!
5 fra 5 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

 • 400 g rosenkål
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk olivenolie
 • ½ tsk flagesalt og lidt peber
 • 4 spsk med revet parmesan
 • 2 spsk citronsaft

Tilberedelse

 • Kog noget vand i en stor gryde.
 • Imens gøres rosenkålene klar. Skær bunden af og fjern de yderste blade.
 • Plop dem i det kogende vand og kog i ca 10 min.
 • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
 • Hak hvidløg og bland med olivenolie, salt og lidt peber.
 • Tag dem op fra vandet og tryk dem flade med bunden af et glas (eller noget andet).
 • Fordel olieblandingen på dem og drys med revet parmesan.
 • Bag dem i ca 20 min eller til gyldne.
 • Slut af med citronsaft.
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments