Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Rosenkål er efter min mening en alt for undervurderet grønsag, som der er rigtig mange fordomme imod. Det skyldes nok, at mange har prøvet at få serveret skamkogt rosenkål, som godt kan lugte lidt af… Ja, behøver jeg skrive det. Men det er synd for de små rosenkål, at de har så blakket et ry. Det hele handler om tilberedning, synes jeg, og hvis de bliver lavet ordenligt, så smager de fantastisk! Her deler jeg opskriften på stegt rosenkålssalat med svampe og ristede græskarkerner, og jeg lover, at den smager virkelig godt
Stegte rosenkål
Hemmeligheden bag lækre rosenkål er at stege dem. Gerne i godt med olivenolie, noget hvidløg, salt peber og et skvæt citronsaft. Mums, så har du allerede der noget lækkert tilbehør til aftensmaden eller til en salat. Her har jeg også stegt nogle brune svampe og græskarkerner og toppet med revet pecorino ost.
Vidunderlige vintersalater
Leder du efter inspiration til andre vintersalater? Så er her tre dejlige opskrifter, som tager udgangspunkt i nogle af de råvarer, der er i sæson i de kolde måneder.
Vask svampene godt og skær dem i skiver. Steg dem i noget olivenolie til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber.
Imens rosenkålene klar. Skær bunden af, fjern de yderste blade og halver dem derefter. Det kan godt være lidt tidskrævende. Hak hvidløget fint.
Fjern svampene fra panden og hæld lidt ekstra olivenolie på. Tilsæt hvidløg og de halverede rosenkål. Lad blusset være på mellemvarme og vent nogle minutter med at røre rundt, så rosenkålene tager farve først.
Steg til rosenkålene er gennemstegte og sprøde udenpå. Når de er ved at bære færdige tilsættes limesaft og svampe og blusset slukkes.
Rist græskarkernerne på en pande i lidt olivenolie til de begynder af blive gyldne og krydr med lidt salt.
Fordel rosenkål og svampe på et fad og drys med græskarkerner og rigeligt med revet pecorino ost.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.