6. maj 2021

Nem Salat med spidskål og avocado

Denne opskrift på en nem salat med spidskål og avocado er sådan en salat, som man kan bikse sammen på ingen tid og som går til det meste. Server den eksempelvis til sesampaneret kylling, diverse frikadeller, tomattærte med butterdej, måske noget fisk eller som tilbehør til grillmaden.

Det er en relativt simpel salat, men ingredienserne spiller bare sammen. Jeg elsker stegt spidskål, men sådan en her salat med fintsnittet og sprød spidskål, kan altså også bare virkelig noget. Her er den toppet med sesamstegte broccoli asparges, avocado, cashewnødder og så har jeg holdt dressingen meget simpel. Den består af limesaft og sesamolie. Bum. Det er da nemt.

Salaten kan sagtens holde til dagen efter, hvor spidskålet stadig vil være sprødt og lækkert. Dog kan sådan nogle ristede cashewnødder godt blive lidt kedelige, når de ligger for længe i en fugtig salat, så der kan du evt lige fiske dem op og lægge dem på en lille tallerken. Eller du kan riste nogle nye dagen efter.

Nem salat til aftensmad

Jeg elsker en god salat. Grøntsager kan så meget og hvis man får sat nogle gode smagskombinationer sammen, så kan en salat virkelig smage fantastisk. Du kan tjekke alle mine salatopskrifter ud her. Der har jeg blandt andet opdelt dem i efterårssalater, sommersalater og måltidssalater.

Ellers kan du her se fem salater, som jeg har valgt ud, som også er gode til tilbehør:

Grøn salat med mozzarella og pinjekerner
Rødbedesalat med feta og sesam
Stegt rosenkålssalat med svampe og ristede græskarkerner
Broccolisalat med granatæble og bacon
Græsk salat med feta

Hvis du ikke er den store salat fan, så husk, at toppingen kan gøre rigtig meget. Nogle ristede cashewnødder, fetaost i tern eller peanuts eksempelvis.

Nem salat med spidskål og avocado

Nem Salat med spidskål og avocado

Her har du opskriften på en nem salat med spidskål og avocado. Spis den som tilbehør til eksempelvis fisk, kylling eller grillmad. Den er også god dagen efter.
No ratings yet
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • ½ spidskål
  • 100 g asparges broccoli
  • 2 spsk sesam
  • 1 avocado
  • 1 ½ dl ristede cashewnødder
  • 1 lime
  • 4 spsk sesamolie
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Start med at stege asparges broccoli på en pande i noget olie. Krydr med salt og peber. Når de begynder at tage farve presses saften fra ½ lime over dem og de drysses med sesam. Vend det hele rundt og steg i yderligere 3-4 minutter. Lad dem køle af.
  • Fintsnit spidskålen og læg den nederst i en skål eller på et tærtefad, som jeg har gjort her.
  • Top med asparges broccoli og avocado i tern.
  • Rist cashewnødderne på en tør pande og hæld dem over.
  • Pres den anden halvdel af limen over og slut af med sesamolie.

Opskrift på en nem salat med spidskål og avocado (og andre gode sager)

Ud over at bestå af spidskål og avocado, så er der også stegt asparges broccoli i salaten (også det man kalder broccolini) og ristede cashewnødder. Det hele er toppet med frisk limesaft og sesamolie. Asarges broccolien er stegt på en pande med salt og peber og vendt i sesamfrø.

  • Asparges broccoli: Asparges broccolien er her stegt med salt og peber og sesam. Vil man gerne have at salaten får et mere asiatisk twist, så kan man også hælde lidt soya over dem. Kan man ikke finde asparges broccoli, så kan almindelig broccoli også sagtens bruges.
  • Cashewnødder: Cashewnødderne er usaltede og har fået en tur på panden, for at hive den dejlige runde nøddesmag ud af dem. Alternativt kan du også bruge saltede peanuts, ristede solsikkekerner eller ristede pinjekerner.
  • Tilsæt også: Salaten er relativt enkel, men du kan sagtens vælge at pifte den op. Det kunne eksempelvis være med agurk, kikærter, spinat, peberfrugt osv.

Spidskålssalat

Spidskål er en råvare, som jeg holder rigtig meget af, og som man faktisk nærmest altid kan finde i mit køkken. Den kan både spises rå, stegt og dampet. Personligt er jeg mest til den rå eller stegte version.

Du kan finde alle mine opskrifter med spidskål lige her. Prøv eksempelvis mine pandestegte spidskål, denne super nemme spidskålssalat med æble eller min vegetariske gryderet med spidskål, kikærter og karry.

Ofte laver jeg også en lynhurtig salat til frokost, hvor jeg blander noget fintsnittet spidskål og blander med eksempelvis kikærter, gulerod, citronsaft og hvad der ellers er i køkkenet. Det mætter enormt godt og er super sundt.

Lad mig endelig vide, hvis du prøver denne salat og også, hvis du giver den et personligt touch. Du kan enten skrive en kommentar eller tagge mig på Instagram. Så bliver jeg så glad. Det er nemlig så hyggeligt at se med, når I prøver mine opskrifter af.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments