10. august 2018

Nem spidskålssalat med æble

Som du måske ved, er jeg igang med at blive bedre til at spise efter sæson, da der er rigtig mange postitive ting ved at spise dansk, lokalt og økologisk. Hver måned kører jeg et føljeton her på bloggen, hvor jeg gennemgår de danske grøntsager og frugter, der er i sæson. Det hjælper mig rigtig meget og giver mig et godt overblik. Det er nemlig ikke viden jeg bare sådan kan remse af uden cheat sheets. Endnu 😉

Spidskål, også kendt som sommerkål, er i sæson lige nu og det skal udnyttes, da sæsonen ikke er særlig lang i forhold til andre kåltyper.

Spidskål kan både anvendes rå i salater eller man kan stuve, dampe eller gratinere. Det har en ret mild smag, så det er et godt ‘begynder’ kål, hvis man er lidt skræmt ved tanken om ‘kål’.

Spidskålssalat
Nu til opskriften. Salaten her er super nem og det er altså ikke den dybe tallerken jeg har opfundet. Jeg tror efterhånden at spidskåls/æble/sesam kombinationen er blevet lidt af en klassiner, men det er der også god grund til!

Salaten er egenligt ret enkel, men har masser af smag og anvendelsesmuligheder. Spis den eksempelvis til fisk eller kylling.

Nem spidskålssalat med æble

Nem spidskålssalat med æble

Ingredients

  • 1 dl sesam
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk sennep
  • 1 spidskål
  • 1 æble
  • Salt og peber

Instructions

1

Rist sesam på en tør pande til de begynder at tage farve.

2

Bland dressingen imens. Hæld olivenolie, honning, sennep i en lille skål og smag til med salt og peber.

3

Snit spidskålet fint og hak æblet i små tern. Bland derefter det hele sammen i en skål. Det var det!

Nem spidskålssalat med æble 2
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments