Annonce

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Nem spidskålssalat med æble

Som du måske ved, er jeg igang med at blive bedre til at spise efter sæson, da der er rigtig mange postitive ting ved at spise dansk, lokalt og økologisk. Hver måned kører jeg et føljeton her på bloggen, hvor jeg gennemgår de danske grøntsager og frugter, der er i sæson. Det hjælper mig rigtig meget og giver mig et godt overblik. Det er nemlig ikke viden jeg bare sådan kan remse af uden cheat sheets. Endnu 😉

Spidskål, også kendt som sommerkål, er i sæson lige nu og det skal udnyttes, da sæsonen ikke er særlig lang i forhold til andre kåltyper.

Nem spidskålssalat med æble

Spidskål kan både anvendes rå i salater eller man kan stuve, dampe eller gratinere. Det har en ret mild smag, så det er et godt ‘begynder’ kål, hvis man er lidt skræmt ved tanken om ‘kål’.

Spidskålssalat
Nu til opskriften. Salaten her er super nem og det er altså ikke den dybe tallerken jeg har opfundet. Jeg tror efterhånden at spidskåls/æble/sesam kombinationen er blevet lidt af en klassiner, men det er der også god grund til!

Salaten er egenligt ret enkel, men har masser af smag og anvendelsesmuligheder. Spis den eksempelvis til fisk eller kylling.

Nem spidskålssalat med æble

Reklamelinks er markeret med*

Nem spidskålssalat med æble 1
5 fra 1 stemme

Nem spidskålssalat med æble

En super nem spidskålssalat med æble og sesam. Salaten er enkel, men har masser af smag og anvendelsesmuligheder. Spis den eksempelvis til fisk eller kylling.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser 

 • 1 dl sesam
 • ½ dl olivenolie
 • 1 spsk honning
 • 2 tsk sennep
 • 1 spidskål
 • 1 æble
 • Salt og peber

Tilberedelse

 • Rist sesam på en tør pande til de begynder at tage farve.
  1 dl sesam
 • Bland dressingen imens. Hæld olivenolie, honning, sennep i en lille skål og smag til med salt og peber.
  1/2 dl olivenolie,1 spsk honning,2 tsk sennep,Salt og peber
 • Snit spidskålet fint og hak æblet i små tern. Bland derefter det hele sammen i en skål. Det var det!
  1 spidskål,1 æble
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments