Annonce

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Stegte padron pebre med flagesalt, citron og honning

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Stegte padron er en super nem spansk tapasret, som smager vidunderligt. Spis dem som tilbehør til aftensmaden, til tapas eller bare som snacks. Klar på 15 minutter.

Jeg elsker stegte padron pebre, som jeg smagte for første gang, da jeg var på ferie på Mallorca med nogle veninder. Det er en traditionel spansk tapasret, som man kan sidde og snacke af. Man spiser hele peberen, med kerner og det hele, men dog ikke stilken.

De har en meget mild smag, så de er ikke stærke. Dog er det sjove ved padrons, at man aldrig helt kan være sikker. Du kan godt risikere, at en enkelt en af dem har noget kick. Traditionelt er de krydret med flagesalt, men jeg synes det er prikken over i’et, hvis man også drysser med lidt citronsaft og honning.

padrons tapas

Sådan spiser man stegte padron pebre

Det er meget nemt at lave stegte padron pebere. De skal hverken snittes eller hakkes. Blot vaskes og så en tur på panden, hvor man steger dem i olivenolie. Så begynder de ret hurtigt at blive gyldne og ‘falde lidt sammen’.

Når de er færdige, putter man dem over på et fad eller en stor tallerken og drysser med flagesalt. Så er de sådan set klar til at blive spist. Min version her er dog lidt anderledes, da jeg også synes det smager fantastisk med et drys citronsaft og lidt flydende honning.

Hvis du vil have inspiration til, hvad du kan servere dem med, så finder du en masse opskrifter min kategori med vegetarretter.

padron peber
padrons med flagesalt og honning

Reklamelinks er markeret med*

stegte padron pebere
5 fra 5 stemmer

Stegte padron pebre med flagesalt, citron og honning

Stegte padron pebre er en spansk tapasret, som man kan spise som tilbehør til aftensmaden eller snacke. De kan laves på ingen tid og er både flotte og smager godt.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser 

  • 250 g padrons
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 båd citron, saften
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk flydende honning

KØB PÅ NEMLIG

    Tilberedelse

    • Varm olivenolien på en pande ved middelvarme. Vask imens dine padrons og dup dem tørre. Put dem på panden og steg til de begynder at blive brune/gyldne. Vend dem, så de bliver stegt på begge sider.
      2 spsk olivenolie,250 g padrons
    • Tag dem af panden og put dem på en fad. Drys med flagesalt, citronsaft og flydende honning.
      1 båd citron, saften,2 tsk flagesalt,1 tsk flydende honning

    Noter

    Obs: De fleste padron pebere har en meget mild smag, men en gang imellem kan man få en, som er mere spicy. Det er en del af charmen ved at spise padrons. Man ved aldrig, om man får en af de stærke. Du kan evt. læse mere om padrons i artiklen her
    Kunne du lide opskriften?

    (Klik på stjernerne for at bedømme)

    5 fra 5 stemmer
    Pin Del Udskriv
    Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

    Stegte padrons – nemt tilbehør til aftensmaden

    Hvis du sætter en tallerken med stegte padrons foran mig, så er den ret hurtigt spist. Jeg ELSKER dem simpelthen. Det er jeg ikke den eneste, der gør, og de ryger altså ret hurtigt, hvis du serverer dem. Derfor får du her nogle flere vegetariske opskrifter på grønt tilbehør til aftensmaden 😉

    Stegte asparges med brunet citronsmør
    Den lækreste ret med stegte asparges, ristede græskarkerner, parmesanost og brunet citronsmør. Nemt og lækkert! Server retten som tilbehør til alt muligt.
    Gå til opskrift
    grillede asparges med tilbehør
    Hasselback knoldselleri
    Blødt og fugtigt inden i og sprødt udenpå. Hasselback knoldselleri er en fantastisk måde at tilberede knoldselleri på og kan bruges som både tilbehør og hovedrollen på en tallerken.
    Gå til opskrift
    hasselback knoldselleri
    Knuste rosenkål med revet parmesan
    Knuste rosenkål med revet parmesan er en super lækker måde at tilberede rosenkål på. Rosenkål er ikke den mest populære grøntsag, men denne her version burde alle prøve!
    Gå til opskrift
    Knuste rosenkål
    stegte padron med salt

    🍲🍽️

    Sammensæt din egen vegetariske madplan

    Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    0 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments