Annonce

Stegt pak choi med asiatisk sauce

Stegt pak choi med et asiatisk twist. Perfekt som tilbehør til aftensmaden. Nemt, lækkert og sundt.

Pak choi er et asiatisk kål med en mild smag, som smager fantastisk når man giver det en tur på panden. Man kan sagtens bare stege dem i olivenolie og krydre med salt og lidt citronsaft, men her har jeg givet dem et asiatisk twist, så de svømmer rundt i en sauce med oystersovs, soya, hvidløg og sesamolie. Det er SÅ lækkert!

Spis dem eksempelvis til kogte ris og tofu, til nudler, stegt halloumi eller hvad du ellers kan finde på. Det er genialt som tilbehør til diverse vegetariske retter. Du kan også hakke det i mindre stykker og blande i en salat af en art.

pak choi opskrift

Pak choi, pak choy og bok choy

Pak choi staves på mange måder, men jeg har altid kaldt det pak choi. Det er desværre ikke den mest kendte type kål her i Danmark, og jeg har erfaret, at det kan være lidt svært at få fat på. De har dem dog næsten altid i asiatiske supermarkeder, og ellers har jeg også set dem i Kvickly og på Nemlig flere gange. De fås sikkert også flere steder. Sådan noget kan jo ændre sig med tiden.

De ligner eller smager ikke som mange af de andre typer kål, vi er vandt til her i Danmark. De øverste blade er grønne og minder nærmest om salatblade. Bunden, hvor stilken starter, er mere fast og hård. Lidt ala celleri.

Pak choi kan også spises rå, men jeg steger dem altid på panden. Enten med en asiatisk marinade som her, eller også holder jeg det bare helt simpelt og drysser med flagesalt og citronsaft. Lidt ala de her stegte spidskål faktisk.

stegt pak choi

Find opskriften på stegt pak choi med asiatisk sauce her:

pak choi opskrift

Stegt pak choi med asiatisk sauce

Nemt og lækkert! Stegt pak choi er det perfekte tilbehør til aftensmaden. Server det eksempelvis til ris og stegt tofu eller til en nuddelret.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

 • 3 spsk smagsneutral olie (jeg brugte solsikkekerneolie )
 • 2 pak choi
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk oystersovs
 • ½ lime, saften
 • 2 spsk soyasovs
 • 1 spsk sesamolie
 • sesam til at drysse oven på

Tilberedelse

 • Start med at blande saucen, så den er klar. Det går nemlig hurtigt, når først kålene er kommet på panden. Pres hvidløg og i en skål og tilsæt, oystersovs, limesaft, soyasovs og sesamolie og rør rundt. Stil den til siden.
  2 fed hvidløg, 1 spsk oystersovs, 1/2 lime, saften, 2 spsk soyasovs, 1 spsk sesamolie
 • Varm olien i en stor pande. Du må gerne skrue godt op for varmen.
  3 spsk smagsneutral olie
 • Vask de to kål grundigt og dup dem tørre. Skær dem over på langs (se billedet i indlægget). Du skal ikke skære enden af, da den holder bladene sammen.
  2 pak choi
 • Steg dem på panden i ca. 2 minutter på hver side. De skal være let gyldne. Obs: Pak choi kan variere i størrelsen, så du bliver muligvis nødt til at bruge to pander eller stege over to omgange. Hvis dette er tilfældet, så husk at dele saucen i to også. 
 • Tilsæt så saucen til panden og og fordel den godt ud over alle bladene. Du kan eksempelvis bruge en bagepensel. Steg yderligere kålene i ca. 3-5 minutter på hver side. Det kommer lidt an på, hvor meget bid på gerne vil have i dine kål.
 • Put dem over på et fad og sørg for at få alt den lækre marinade med fra panden, som ikke kom med. Drys med sesam og server dem varme.
  sesam til at drysse oven på
stegt pak choi opskrift
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments