16. august 2018

Kikærter med kål og karry

Både squash og spidskål er i sæson lige nu, hvilket gør dem ekstra klimavenlige at spise, men også ekstra lækre. Win win. Og som du ved, så prøver jeg at blive bedre til at spise efter årstiderne.

Retten her består af kikærter stegt med spidskål, hvidløg, løg, squash og masser af karry vendt i en cremet kokossovs. Det er en rigtig hverdagsret og du kan sagtens ændre lidt i opskriften, så den passer med de ingredienser, du har i køleskabet.

En halv peberfrugt og en gammel porre vil kun gøre den endnu bedre 😉

Hvis du har et ønske om at spise mere plantebaseret, så synes jeg det her ret er rigtig god at starte ud med. Den er nem, der er ikke så meget hokus pokus ved den og så smager den bare godt, haha 🙂

Læs også mit indlæg om, hvilke danske grøntsager og frugter, der er i sæson i Danmark i august her.

Kikærter og kål

Jeg serverede retten med en pakke frisk fuldkornspasta, som jeg fandt i stop madspildssektionen, men den kan også sagtens spises med ris, blomkålsris, kartofler eller andre former for pasta. Det er bare med at finde ud af, hvad du er i humør til 🙂

Kikærter og kål

Mangler du inspiration til plantebaseret aftensmad med masser af god smag?

Så tjek også disse vegetariske gryderetter: 

Panang curry med peanut butter

Vegetarisk ret med søde kartofler og linser

Vegetarisk curry med grønne linser og spinat

Kikærter og kål
Kikærter og kål
Kikærter og kål

Kikærter med kål og karry

Jeg elsker denne ret med kikærter, spidskål, karry, hvidløg, løg, squash, som er vendt i en cremet kokossovs. Det er en rigtig hverdagsret og du kan sagtens ændre lidt i opskriften, så den passer med de ingredienser, du har i køleskabet.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 4 spsk karry
  • 1 dåse kikærter
  • ½ spidskål
  • 1 squash
  • ½ dåse kokosmælk
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Hak hvidløg og løg og steg det på en pande i ca. 5 min sammen med karryen i lidt olie.
  • Dræn kikærterne for vand og tilsæt.
  • Imens hakker du spidskålet fint og tilsætter det.
  • Lav tynde strimler af squashen med en kartoffelskræller. Alternativt kan du også bare skære den i tynde skiver og halvere den. Tilsæt derefter squash til de andre grøntager.
  • Tilsæt kokosmælk og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber og evt. mere karry.
  • Server evt. med frisk fuldkornspasta eller ris.

Noter

Server evt. med frisk fuldkornspasta til
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments