Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Nem plantebaseret aftensmad med kikærter, spidskål, squash og karry. Server eksempelvis med ris, pasta eller quinoa. Klar på 30 minutter.
Retten her består af kikærter stegt med spidskål, hvidløg, løg, squash og masser af karry vendt i en cremet kokossovs. Det er en rigtig hverdagsret og du kan sagtens ændre lidt i opskriften, så den passer med de ingredienser, du har i køleskabet.
En halv peberfrugt og en gammel porre vil kun gøre den endnu bedre 😉
Hvis du har et ønske om at spise mere plantebaseret, så synes jeg det her ret er rigtig god at starte ud med. Den er nem, der er ikke så meget hokus pokus ved den, og så smager den bare godt, haha 🙂
Jeg serverede retten med en pakke frisk fuldkornspasta, som jeg fandt i stop madspildssektionen, men den kan også sagtens spises med ris, blomkålsris, kartofler eller andre former for pasta. Det er bare med at finde ud af, hvad du er i humør til 🙂
Retten er smagt til med karry, salt og peber. Husk, at der er meget stor forskel på karryblandinger. Nogle er meget milde i smagen, mens andre nærmest kan være ‘stærke’. Jeg har skrevet 2 spsk i opskriften, men måske vil du opleve, at der skal endnu mere i. Det kommer an på, hvilken karry du bruger. Start hellere med at putte for lidt i, da man altod kan smage retten til.
Du kan også vælge at krydre retten med andre krydderier. Tørret ingefær kunne eksempelvis være lækkert i.
Inspiration til vegetarisk aftensmad
Mangler du inspiration til vegetarisk aftensmad med masser af god smag?
Jeg elsker denne ret med kikærter, spidskål, karry, hvidløg, løg, squash, som er vendt i en cremet kokossovs. Det er en rigtig hverdagsret og du kan sagtens ændre lidt i opskriften, så den passer med de ingredienser, du har i køleskabet.
Hak hvidløg og løg og steg det på en pande i ca. 5 min sammen med karryen i lidt olie.
2 fed hvidløg,1 løg,2 spsk karry
Dræn kikærterne for vand og tilsæt.
1 dåse kikærter
Imens hakker du spidskålet fint og tilsætter det.
½ spidskål
Lav tynde strimler af squashen med en kartoffelskræller. Alternativt kan du også bare skære den i tynde skiver og halvere den. Tilsæt derefter squash til de andre grøntager.
1 squash
Tilsæt kokosmælk og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber og evt. mere karry.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.