16. august 2018

Kikærter med kål og karry

Nem plantebaseret aftensmad med kikærter, spidskål, squash og karry. Server eksempelvis med ris, pasta eller quinoa. Klar på 30 minutter.

Retten her består af kikærter stegt med spidskål, hvidløg, løg, squash og masser af karry vendt i en cremet kokossovs. Det er en rigtig hverdagsret og du kan sagtens ændre lidt i opskriften, så den passer med de ingredienser, du har i køleskabet.

En halv peberfrugt og en gammel porre vil kun gøre den endnu bedre 😉

Hvis du har et ønske om at spise mere plantebaseret, så synes jeg det her ret er rigtig god at starte ud med. Den er nem, der er ikke så meget hokus pokus ved den, og så smager den bare godt, haha 🙂

Find mere inspiration til vegetarisk aftensmad lige her.

Kikærter og kål

Vegetarisk aftensmad med kikærter, kål og karry

Jeg serverede retten med en pakke frisk fuldkornspasta, som jeg fandt i stop madspildssektionen, men den kan også sagtens spises med ris, blomkålsris, kartofler eller andre former for pasta. Det er bare med at finde ud af, hvad du er i humør til 🙂

Retten er smagt til med karry, salt og peber. Husk, at der er meget stor forskel på karryblandinger. Nogle er meget milde i smagen, mens andre nærmest kan være ‘stærke’. Jeg har skrevet 2 spsk i opskriften, men måske vil du opleve, at der skal endnu mere i. Det kommer an på, hvilken karry du bruger. Start hellere med at putte for lidt i, da man altod kan smage retten til.

Du kan også vælge at krydre retten med andre krydderier. Tørret ingefær kunne eksempelvis være lækkert i.

Kikærter og kål

Inspiration til vegetarisk aftensmad

Mangler du inspiration til vegetarisk aftensmad med masser af god smag?

Så tjek også disse vegetariske gryderetter: 

Panang curry med peanut butter

Vegetarisk ret med søde kartofler og linser

Vegetarisk curry med grønne linser og spinat

Kikærter og kål
Kikærter og kål

Opskrift på kikærter med kål og karry

Reklamelinks er markeret med*
Kikærter og kål

Kikærter med kål og karry

Jeg elsker denne ret med kikærter, spidskål, karry, hvidløg, løg, squash, som er vendt i en cremet kokossovs. Det er en rigtig hverdagsret og du kan sagtens ændre lidt i opskriften, så den passer med de ingredienser, du har i køleskabet.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk karry
  • 1 dåse kikærter
  • ½ spidskål
  • 1 squash
  • ½ dåse kokosmælk
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Hak hvidløg og løg og steg det på en pande i ca. 5 min sammen med karryen i lidt olie.
  • Dræn kikærterne for vand og tilsæt.
  • Imens hakker du spidskålet fint og tilsætter det.
  • Lav tynde strimler af squashen med en kartoffelskræller. Alternativt kan du også bare skære den i tynde skiver og halvere den. Tilsæt derefter squash til de andre grøntager.
  • Tilsæt kokosmælk og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber og evt. mere karry.
  • Server evt. med frisk fuldkornspasta eller ris.

Noter

Server evt. med frisk fuldkornspasta til
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments