Her har I opskriften på en skøn vegetarisk ret, som blandt andet består af grønne linser, bulgur, frisk spinat, kokosmælk og en masse krydderier. Perfekt til en kold…. Ahem, juni dag. Jeg har en svaghed for linsegryder, da de kræver minimalt arbejde, men alligevel smager himmelsk. Man kaster nogle tørrede linser i gryde med lidt snittede grønsager, vand og en hulens masse krydderier og så tryller det sig om til en lækker cremet ret med masser af smag og varme. Med en klat creme fraiche og noget frisk persille bliver det ikke meget bedre 🙂
Dahl med røde linser er også en af mine go-to linseretter, men sådan en opskrift har jeg sjovt nok ikke på bloggen. Det må jeg få lavet om på snarest! 🙂 T synes heldigvis også linseretterne smager godt, også selvom de er vegetariske 😉
Opskrift på vegetarisk ret med grønne linser
Det skal du bruge (ca. 4 portioner):
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. gurkemeje
1 tsk. frisk ingefær (eller pulver)
5 d. vand
2 dl. grønne linser
1 dl. bulgur
1 dåse kokosmælk
1 glas grøn curry paste (eller alt afhængigt af, hvor stærk du gerne vil have retten skal være)
1 pose frisk spinat
Salt & peber
Så nemt er det:
1. Hak løg og hvidløg. Varm noget olie i en stor gryde og tilsæt gurkemeje og ingefær. Svits kort af og tilsæt derefter løg og hvidløg. Steg i ca. 3 min.
2. Tilsæt så 5 dl. vand, linser og bulgur og lad rettet simre i ca 10-15 min eller til næsten alt vandet er væk.
3. Tilsæt så kokosmælk og smag derefter til med curry paste og salt og peber. Min curry paste var meget mild, så jeg brugte et helt glas, men nogle er ret stærke, så pas på med bare at hælde det hele i på en gang. Lad retten simre i ca. 15 min til og tilsæt til sidst den friske spinat og rør rundt til det er ’faldet sammen’.
12 Kommentarer
Maja
4. december 2020 at 15:27Kan bulgur erstattes med quinoa?
Katharina
7. december 2020 at 11:10Det vil jeg tro, men har ikke prøvet det. Ved at flere har erstattet med cous cous med stort held 🙂
Randi
10. juni 2020 at 13:08Kan man undvære bulgur og tilføje flere linser? Eller har du et andet bud på hvad man kan sætte i stedet fir bulgur. Min kæreste tåler ikke gluten og derfor ikke bulgur.
Katharina
11. juni 2020 at 6:11Hej, du kan sagtens bare tilsætte flere linser. Nok 1 dl til. Ellers kan du også tilsætte kikærter (ligesom jeg har gjort i denne ret: https://www.beetrootbakery.dk/2020/03/vegetarisk-ret-med-linser-og-kikaerter/).
KH Katharina
Pia Munk
2. maj 2020 at 14:41Har du erfaringer med hvordan retten har det med at blive frosset ned?
Katharina
3. maj 2020 at 13:41Nej det har jeg desværre ikke, men det tror jeg godt den kan 🙂
Christina
26. april 2020 at 12:19Gør det nogen forskel, om man bruger rød eller grøn currypaste?
Og hvor meget frisk spinat er der tale om? 🙂
Katharina
28. april 2020 at 12:29Hej, du kan både bruge rød og grøn currypaste, men de smager forskelligt.
Du ska bruge ca 200-250 g frisk spinat 🙂
Mette
9. januar 2020 at 18:35Pivlækker ret, der kører fint kold til næste dags frokost
?
Katharina
13. januar 2020 at 8:27Dejligt at høre 🙂 <3
Steffen
5. december 2019 at 18:03Den er vegansk ?✔️?
Katharina
6. december 2019 at 9:04Ja, det er den jo egenligt også. Det burde jeg måske have kaldt den i overskriften 🙂