Annonce

Vegetarisk linseret med grønne linser

Her har I opskriften på en vegetarisk linseret med grønne linser, som blandt andet består af grønne linser, bulgur, frisk spinat, kokosmælk og grøn curry paste. Ja, faktisk er det en vegansk ret, da den ikke indeholder nogle animalske produkter.

Nu ved jeg ikke, hvad de officielle kriterier er for at kunne kalde en ret for en ‘one pot’ ret, men denne her linseret laves i hvert fald i én enkelt gryde eller wok. Vi spiser ofte vegetarisk herhjemme og du kan finde flere af mine go to vegetarretter her. Er du på udkig efter flere gryderetter, så kan du også tjekke mine go to vegetar gryderetter her. Jeg har blandt andet en rigtig god opskrift på dahl, som er lidt af en klassiker i det vegetariske køkken.

Denne vegetariske linseret er sådan en opskrift, der kræver minimalt arbejde, men samtidigt så får man den lækreste linsegryde ud af det. Jeg har både serveret den for min mand flere gange og også for nogle veninder, og retten bliver altid rost til skyerne. 

Vegetarisk linseret med grønne linser ingredienser

Nem vegetarisk linseret med grønne linser

Mange linseretter kræver lange ingredienslister, da der oftest skal en del krydderier i. De er også super lækre sådan nogle linsegryder, men denne her er next level nem. Næsten alle krydderierne er nemlig blevet ‘erstattet’ med en købe curry paste. Du ved, de der små glas, som man finder i supermarkederne. Man hælder simpelthen bare et glas (eller et halvt) i retten og så behøver man ikke mange andre krydderier. 

Retten kræver heller ikke meget forarbejde, så det eneste man rigtig skal være opmærksom på er at tilsætte ingredienserne på de rigtige tidspunkter og så røre rundt i ny og næ.

Server den evt med en skefuld creme fraiche og en masse frisk persille eller måske noget koriander, hvis du er til det. Man kan også dyppe med noget lækkert brød. En grøn salat til vil heller ikke være værst. Det kunne eksempelvis være denne nemme salat med spidskål, aspargesbroccoli og ristede cashewnødder.

Vegetarisk linseret med grønne linser
Vegetarisk linseret med grønne linser

Vegetariske retter

Jeg kan godt lide at prøve nye opskrifter og retter, men jeg har også nogle, som jeg laver igen og igen, og som jeg ved, at både min mand og børn også kan lide. Ærligt, så er sådan en her linsegryde ikke så meget for mine børn, men her har du noget inspiration til vegetarisk aftensmad for hele familien:

Vegetarisk linseret med grønne linser

Opskrift på vegetarisk linseret med grønne linser


Vegetarisk linseret med grønne linser

Vegetarisk linseret med grønne linser

Leder du efter en vegetarisk ret med grønne linser? Prøv denne linsegryde. Den er super sund, smager fantastisk og er nem at lave.
4,80 fra 15 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk gurkemeje
  • 5 dl vand
  • 2 dl grønne linser
  • 1 dl bulgur
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ citron, saften
  • 1 glas grøn curry paste (eller alt afhængigt af, hvor stærk du gerne vil have retten skal være)
  • 1 pose frisk spinat (ca. 250 g )
  • Salt & peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • Hak løg og hvidløg. Varm noget olie i en stor gryde/wok og tilsæt gurkemeje. Svits kort af og tilsæt derefter løg og hvidløg. Steg i ca. 3 minutter.
      1 løg, 2 fed hvidløg, 2 spsk gurkemeje
    • Tilsæt så 5 dl vand, linser og bulgur og lad retten simre i ca. 10-15 minutter eller til næsten alt vandet er væk.
      5 dl vand, 2 dl grønne linser, 1 dl bulgur
    • Tilsæt så kokosmælk og derefter curry paste, citronsaft og salt og peber. Nogle curry paste er ret stærke, så pas på med bare at hælde det hele i på en gang. Lad retten simre i ca. 15 minutter. Vask og hak spinaten i mindre stykker og hæld den i gryden og rør rundt til det hele er ’faldet sammen’.
      1 dåse kokosmælk, 1/2 citron, saften, 1 glas grøn curry paste, 1 pose frisk spinat, Salt & peber
    Vegetarisk linseret med grønne linser

    Grønne linser

    Grønne linser er super sunde og jeg holder meget af at bruge dem i min madlavning. De skal ikke sættes i blød, men koges i ca. 30-40 minutter. De er en god kilde til proteiner og kostfibre og holder dig mæt i lang tid af gangen. De er også super lækre at bruge i supper, salater, vegetar lasagne, gryderetter, vegetarfrikadeller og sikkert i mange flere retter. Du kan læse mere om alle fordelene ved grønne linser her.

    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    33 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments