Aftensmad/ Vegetar

Vegetarisk ret med grønne linser

groenlinsecurry2groenlinsecurry3linsecurry1

Her har I opskriften på en skøn vegetarisk ret, som blandt andet består af grønne linser, bulgur, frisk spinat, kokosmælk og en masse krydderier. Perfekt til en kold…. Ahem, juni dag. Jeg har en svaghed for linsegryder, da de kræver minimalt arbejde, men alligevel smager himmelsk. Man kaster nogle tørrede linser i gryde med lidt snittede grønsager, vand og en hulens masse krydderier og så tryller det sig om til en lækker cremet ret med masser af smag og varme. Med en klat creme fraiche og noget frisk persille bliver det ikke meget bedre 🙂

Dahl med røde linser er også en af mine go-to linseretter, men sådan en opskrift har jeg sjovt nok ikke på bloggen. Det må jeg få lavet om på snarest! 🙂 T synes heldigvis også linseretterne smager godt, også selvom de er vegetariske 😉


Opskrift på vegetarisk ret med grønne linser

 

Det skal du bruge (ca. 4 portioner):
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. gurkemeje
1 tsk. frisk ingefær (eller pulver)
5 d. vand
2 dl. grønne linser
1 dl. bulgur
1 dåse kokosmælk
1 glas grøn curry paste (eller alt afhængigt af, hvor stærk du gerne vil have retten skal være)
1 pose frisk spinat
Salt & peber

Så nemt er det:
1. Hak løg og hvidløg. Varm noget olie i en stor gryde og tilsæt gurkemeje og ingefær. Svits kort af og tilsæt derefter løg og hvidløg. Steg i ca. 3 min.
2. Tilsæt så 5 dl. vand, linser og bulgur og lad rettet simre i ca 10-15 min eller til næsten alt vandet er væk.
3. Tilsæt så kokosmælk og smag derefter til med curry paste og salt og peber. Min curry paste var meget mild, så jeg brugte et helt glas, men nogle er ret stærke, så pas på med bare at hælde det hele i på en gang. Lad retten simre i ca. 15 min til og tilsæt til sidst den friske spinat og rør rundt til det er ’faldet sammen’.

Måske kan du også lide disse indlæg

10 Kommentarer

  • Reply
    Randi
    10. juni 2020 at 13:08

    Kan man undvære bulgur og tilføje flere linser? Eller har du et andet bud på hvad man kan sætte i stedet fir bulgur. Min kæreste tåler ikke gluten og derfor ikke bulgur.

  • Reply
    Pia Munk
    2. maj 2020 at 14:41

    Har du erfaringer med hvordan retten har det med at blive frosset ned?

    • Reply
      Katharina
      3. maj 2020 at 13:41

      Nej det har jeg desværre ikke, men det tror jeg godt den kan 🙂

  • Reply
    Christina
    26. april 2020 at 12:19

    Gør det nogen forskel, om man bruger rød eller grøn currypaste?
    Og hvor meget frisk spinat er der tale om? 🙂

    • Reply
      Katharina
      28. april 2020 at 12:29

      Hej, du kan både bruge rød og grøn currypaste, men de smager forskelligt.
      Du ska bruge ca 200-250 g frisk spinat 🙂

  • Reply
    Mette
    9. januar 2020 at 18:35

    Pivlækker ret, der kører fint kold til næste dags frokost
    💚

    • Reply
      Katharina
      13. januar 2020 at 8:27

      Dejligt at høre 🙂 <3

  • Reply
    Steffen
    5. december 2019 at 18:03

    Den er vegansk 🥦✔️💪

    • Reply
      Katharina
      6. december 2019 at 9:04

      Ja, det er den jo egenligt også. Det burde jeg måske have kaldt den i overskriften 🙂

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.