Linser i karry – vegetarisk boller i karry

Boller i karry er lidt af en klassiker. Det gode ved retten er (ud over at den smager godt!), at man kan variere den, og skrue op og ned for eksempelvis grønsagerne. Kødet kan skiftes til eksempelvis kylling, eller man kan lave en vegetarisk version, som jeg har gjort her, hvor jeg har lavet linser i karry med blomkål og gulerødder.

Mmmh det er ikke en ret man skal kimse af! Den har masser af smag, grønsager og konsistensen er dejlig cremet.

Linser i karry

Toppings og tilbehør

Her har jeg serveret retten med ris. Meget klassisk, men du kan også bytte risene ud med eksempelvis blomkålsris, quinoa eller bare spise retten med en smule brød til, som en slags dahl.

Jeg har toppet med peanuts og lidt frisk persille, men her er der også mange andre lækre muligheder. Eksempelvis ristede kokosflager, rosiner eller soyaristede mandler.

Linser i karry

Linser og grønsager

I denne ret har jeg valgt at bruge blomkål og gulerødder, men faktisk kan du bruge de fleste typer grønsager. Peberfrugt, broccoli, spidskål, porre. Hvad man nu kan finde i køleskabsskuffen 🙂

Jeg har ikke forsøgt mig med andre typer linser end røde linser, så jeg ved ikke, hvordanretten vil fungere med evt. belugalinser eller grønne linser, men meld endelig tilbage, hvis du kaster dig ud i det 🙂

Prøv også: Sort dahl med belugalinser og klassisk dahl med røde linser

Linser i karry
Reklamelinks er markeret med*
Linser i karry

Linser i karry – vegetarisk boller i karry

Linser i karry. En slags vegetarisk version af boller i karry, som smager virkelig godt. Her med masser af grøntsager og proteiner fra linserne.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse25 min
I alt18 min

Ingredienser

  • 250 g røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 tsk karry (måske mere alt afhængigt af din karry)
  • 1 tsk tørret eller frisk ingefær
  • ½ blomkål
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse kokosmælk
  • 250 ml madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Olie til at stege i

Tilbehør:

  • Ris
  • Peanuts

Tilberedelse

  • Start med at sætte linserne til at koge i ca 10 min. De skal ikke være helt udkogte, da de koger færdig i sovsen. Hvis du skal have ris til, så kan du også sætte dem over.
    250 g røde linser
  • Hak løg og hvidløg. Svits i kokosolie eller smagsneutral olie og tilsæt karry (start med 2 tsk og tilsæt mere efterfølgende) og ingefær.
    1 løg, 2 fed hvidløg, 5 tsk karry, Olie til at stege i, 1 tsk tørret eller frisk ingefær
  • Skær blomkål i mindre buketter og gulerødderne i skiver og tilsæt. Steg i ca. 5 min.
    1/2 blomkål, 2 gulerødder
  • Tilsæt så kokosmælk og madlavningsfløde og lad retten simre til linserne er klar. Si vandet fra linserne og tilsæt dem.
    1 dåse kokosmælk, 250 ml madlavningsfløde
  • Lad retten simre til linserne er helt kogte.
  • Smag til med salt, peber og karry.
    Salt og peber
  • Server eksempelvis med med ris og peanuts.
    Ris, Peanuts
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments