Annonce

Linser i karry med blomkål, gulerødder og spinat

Vegetarisk linser i karry med blomkål, gulerødder og spinat. Nem og sund aftensmad, der kan varieres med andre grøntsager. Klar på 30 minutter.

Aftensmad med masser af smag, grøntsager og en dejlig cremet sovs. Server med ris eller en hvad du har lyst til.

Linser i karry med blomkål, gulerødder og spinat 1

Opskrift på linser i karry med grøntsager og ris

Linser i karry med blomkål, gulerødder og spinat 2

Linser i karry med blomkål, gulerødder og spinat

Linser i karry. En slags vegetarisk version af boller i karry, som smager virkelig godt. Her med masser af grøntsager og proteiner fra linserne.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 250 g røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 tsk karry (måske mere alt afhængigt af din karry)
  • 1 tsk tørret eller frisk ingefær
  • Olie til at stege i
  • ½ blomkål
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse kokosmælk
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 3 spsk limesaft
  • 100 g frisk spinat
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • Ris
  • Peanuts

Tilberedelse

  • Start med at sætte linserne til at koge i ca 10 min. De skal ikke være helt udkogte, da de koger færdig i sovsen. Hvis du skal have ris til, så kan du også sætte dem over.
    250 g røde linser
  • Hak løg og hvidløg. Svits i kokosolie eller smagsneutral olie og tilsæt karry (start med 2 tsk og tilsæt mere efterfølgende) og ingefær.
    1 løg, 2 fed hvidløg, 5 tsk karry, Olie til at stege i, 1 tsk tørret eller frisk ingefær
  • Skær blomkål i mindre buketter og gulerødderne i små tern og tilsæt. Steg i ca. 5 min.
    1/2 blomkål, 2 gulerødder
  • Tilsæt så kokosmælk, madlavningsfløde og limesaft og lad retten simre. Si vandet fra linserne og tilsæt dem.
    1 dåse kokosmælk, 250 ml madlavningsfløde
  • Lad retten simre til linserne er helt kogte.
  • Vask spinaten og skær den i strimler. Tilsæt til sidst og rør rundt til den er faldet sammen.
  • Smag til med salt, peber og karry.
    Salt og peber
  • Server eksempelvis med med ris og hakkede peanuts.
    Ris, Peanuts
Linser i karry med blomkål, gulerødder og spinat 3

Toppings og tilbehør

Her har jeg serveret retten med ris. Meget klassisk, men du kan også bytte risene ud med eksempelvis blomkålsris, quinoa eller bare spise retten med en smule brød til, som en slags dahl.

Jeg har toppet med hakkede peanuts og lidt frisk persille, men her er der også mange andre lækre muligheder. Eksempelvis ristede kokosflager, rosiner eller soyaristede mandler.

Linser og grønsager

I denne ret har jeg valgt at bruge blomkål, gulerødder og spinat, men faktisk kan du bruge de fleste typer grønsager. Peberfrugt, broccoli, spidskål, porre. Hvad man nu kan finde i køkkenet.

Jeg har ikke forsøgt mig med andre typer linser end røde linser, så jeg ved ikke, hvordanretten vil fungere med evt. belugalinser eller grønne linser, men meld endelig tilbage, hvis du kaster dig ud i det 🙂

Prøv også: Sort dahl med belugalinser, klassisk dahl med røde linser og vegetarisk millionbøf med linser.

Her er et ældre billdede af retten, hvor jeg ikke har brugt spinat.

Linser i karry
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments