24. marts 2020

Vegetarisk ret med linser og kikærter

Forleden lavede jeg denne cremede curry, som endte med at blive en perfekt vegetarisk ret med linser og kikærter. Egenligt skulle det have været en helt andet ret, men de havde hverken det ene eller det andet i Kvickly, så jeg måtte gøre godt med, hvad jeg kunne finde, og det kom der denne skønne, cremede ret ud af. Nogle gange er det godt med begrænsninger i køkkenet 🙂

Vegetarisk linseret med kikærter og gulerødder

Egenligt minder retten ret meget om min opskrift på ‘linser i karry’, men i denne version har jeg tilført kikærter og det fungerer super godt! Her har jeg serveret den med sorte ris, men man kan også spise den med hvide ris eller quinoa. Et godt stykke surdejsbrød kunne også være lækkert.

Jeg har toppet den med list frisk forårsløg, men man kunne også eksempelvis drysse med nogle saltede mandler eller hakkede peanuts.

Vegetarisk ret med linser og kikærter
Vegetarisk ret med linser og kikærter

Andre vegetariske retter med linser

Leder du efter inspiration til andre vegetariske retter med linser og masser af smag? Så har jeg her samlet nogle links til lækre retter. Det er alle opskrifter, som jeg er godt tilfreds med, og som du roligt kan servere for en skeptiker 😉

Tomatsuppe med røde linser og squash 

Vegetarisk boller i karry med linser

Vegetarisk ret med sødekartofler og linser

Vegetarisk ret med grønne linser og spinat 

Vegetarisk ret med linser og kikærter

Her har min egen lille køkkenassistent sneget sig med på billedet 🙂 Hun elsker at være med mig i køkkenet og jeg elsker at have hende med mig. Også selvom det nogle gange bliver lidt af et cirkus og det som oftest kræver en del mere rengøring og oprydning!

Vegetarisk ret med linser og kikærter
Vegetarisk ret med linser og kikærter

Vegetarisk ret med linser og kikærter

En cremet og nærende vegetarisk gryderet fuld af smag og proteiner.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 portioner
Forberedelse20 min
Tilberedelse25 min
I alt45 min

Ingredienser

  • 250 g røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Kokosolie til at stege i
  • 2 tsk karry
  • 2 cm frisk ingefær (kan erstattes af 2 tsk pulver)
  • 1 dåse kikærter
  • 4 mellemstore gulerødder
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1/2 lime, saften
  • Serveres med eksempelvis kogte ris

Tilberedelse

  • Kom linserne i kogende vand og kog dem i 10 minutter. De skal ikke være helt færdig kogte, da de koger videre i retten senere.
  • Smelt lidt kokosolie i en stor gryde og tilføj et hakket løg og to finthakkede hvidløg.
  • Tilsæt da karry og finthakket ingefær. Svits og tilsæt kikærter (uden væske).
  • Imens det hygger sig, skal gulerødderne skrælles og skæres i mindre tern. Tilsæt gulerødderne sammen med kokosmælk, madlavningsfløde og limesaft.
  • Linserne tilsættes og retten smages til med karry, salt og peber og simrer til linserne er færdige.
  • Server med eksempelvis ris og diverse topping, hvis du har lyst.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments