27. januar 2020

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Jeg er altid på jagt efter gode vegetariske frikadeller. Deller der kan bruges som tilbehør, kan puttes i pitabrød eller i burgere. Disse er lavet på quinoa og er fyldt med majs og gulerødder og de smager SÅ godt.

Quote Tais, da han smagte dem første gang: ‘Dem må du gerne lave ofte’.

Yas!

Nemme quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Ud over at de er super sunde, så er de faktisk også vildt nemme at lave. Mens quinoa’en står og koger kan man rive gulerødderne og gøre de andre råvarer klar. Når quinoa’en er færdig blandes det hele i en skål og steges i små portioner på en pande i olie. Bum bum, det er da ret nemt

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Brug hvad du har i køleskabet til dine quinoafrikadeler

Noget andet smart ved vegetardeller er, at man kan lave en masse forskellige variationer og lade sin inspirere af de råvarer, som man har liggende i grønsagsskuffen.

Her er tre andre opskrifter på lækre vegetarfrikadeller:

Linsefrikadeller med peanuts og gulerødder 

Gulerodsfrikadeller

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
quinofrikadeller

Quinoafrikadeller med gulerødder og majs

Jeg er altid på jagt efter gode vegetariske frikadeller. Deller der kan bruges som tilbehør, kan puttes i pitabrød eller i burgere. Disse er lavet på quinoa og er fyldt med majs og gulerødder og de smager SÅ godt.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk
Forberedelse10 min
I alt18 min

Ingredienser

  • 2 dl hvid quinoa
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 mellemstore revede gulerødder
  • 1 dåse majs (en af de små dåser) (140 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 dl hvedemel

Tilberedelse

  • Kog quinoa’en efter anvisninger på pakken. Når den er færdig sies vandet fra.
  • Hak løg, hvidløg og persille. Riv gulerødderne og pres væsken ud mellem hænderne.
  • Bland løg, hvidløg, persille, gulerødder, æg, salt, peber og hvedemel.
  • Si vandet fra majs’ne og bland dem ned i skålen.
  • Tilsæt tilsidst den kogte quinoa og rør godt rundt.
  • Varm noget olie på en pande og form farsen til små frikadeller. Der går ca 2 spsk pr delle.
  • Steg i ca. 5 min på hver side. Lad dem simre ved lavere varme, hvis de ikke er færdige.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments