🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Svamperagout med grønne linser

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Denne opskrift på svamperagout med grønne linser er en rigtig smagsbombe med masser af umami. Jeg garanterer dig for, at du ikke vil savne kød. Serveret med frisk pappardelle og revet parmesan.

Vegetarisk svamperagout med grønne linser

Vegetarisk svamperagout er perfekt til hverdagsmad, da det er en ret, som passer sig selv, når først du har klaret snittearbejdet. Den indeholder en masse hakkede portobellosvampe, løg og hvidløg. Derudover er der også en dåse grønne linser i. Linserne bidrager både med smag, tekstur og så tilføjer de også protein til retten.

Der er en rigtig comfort food ret og den er især god til kolde efterårs- og vinterdage.

vegetarisk svamperagout

Tips og tricks til vegetarisk svamperagout

Svampe: I denne opskrift har jeg udelukkende brugt portobellosvampe. Det har jeg gjort for at gøre retten nem og overskuelig at købe ind til. Du kan dog sagtens bruge andre svampe. Eksempelvis brune svampe, kantareller, karl johan svampe osv. De kan sagtens også mixes på kryds og tværs.

Pasta: Jeg har her brugt friske pappardelle pasta, som man kan finde i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge lange pasta, pasta penne eller en hvilken som helst anden type pasta. Kartoffelmos ville faktisk heller ikke være dumt til.

Parmesan ost: Hvis du vil gøre svampesovsen endnu mere cremet, kan du også vælge at putte noget revet parmesan direkte i sovsen. Jeg har valgt at lade være, da der er mange, som ikke kan lide parmesan. I stedet har jeg drysset det oven på.

Vin: Der er ofte enten hvidvin eller rødvin i mange lignende ragu opskrifter, men det har jeg med vilje undladt i denne opskrift, da jeg sjældent selv drikker det. og jeg gerne ville lave dette en en oplagt hverdagsret. Har man en rest stående eller åbner en flaske, så kan man selvfølgelig sagtens hælde en sjat i.

Rosmarin: Jeg bruger frisk rosmarin i opskriften, men du kan sagtens bruge tørret rosmarin.

svamperagout opskrift

Sådan her ser købe pappardelle ude inden de er kogt vs efter de er blevet kogt.

grønne linser svamperagout
pasta med grønne linser
vegetarisk svamperagout opskrift

Find opskriften på svamperagout her:

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk svamperagout opskrift
4,84 fra 6 stemmer

Svamperagout med grønne linser

Nem og lækker vegetarisk aftensmad med masser af umami og smag. Retten er fuld af svampe og grønne linser og serveres med frisk pasta.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

  • 1 spsk smør
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 350 g portobellosvampe
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 dåse grønne linser
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 2 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 250 g parpadelle
  • parmesan til at drysse ovenpå
  • salt og peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • Smelt smør på panden ved lav varme.
      1 spsk smør
    • Pil løg og hvidløg og hak dem fint og put dem så på panden.
      2 skalotteløg,3 fed hvidløg
    • Rens portobellosvampene og hak dem i små tern. Put svampene på panden løbende og steg til sidst i ca. 5 minutter til de alle er blevet gyldne.
      350 g portobellosvampe
    • Vask og hak rosmarinbladene og tilsæt dem sammen med tomatpure og balsamico eddike.
      1 spsk frisk rosmarin,1 spsk tomatpure,1 spsk balsamico eddike
    • Si vandet fra linserne og tilsæt linser, vand og bouillon og lad det hele simre i 20 minutter. Kom evt. en ekstra smørklat i, det gør retten endnu bedre. Smag sovsen til med salt og peber.
      1 dåse grønne linser,2 dl vand,1 terning grøntsagsbouillon,salt og peber
    • Kog imens vand til pastaen og kog den efter anvisniger på pakken. Si derefter vandet fra og så er du klar til at servere 🙂
      250 g parpadelle

    Noter

    Obs: Jeg har skrevet, at opskriften rækker til to personer, men det kommer lidt af på, hvem man serverer den for. Hvis det er 2 x min mand, så er der til to personer, men ellers er der fint til tre personer. 
    Kunne du lide opskriften?

    (Klik på stjernerne for at bedømme)

    4,84 fra 6 stemmer
    Pin Del Udskriv
    Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

    Flere opskrifter på vegetariske pastaretter

    Jeg har en masse gode opskrifter på vegetarisk hverdagsmad her på bloggen og min samling vokser hele tiden. Her kommer nogle bud på vegetariske pastaretter:

    Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter
    Denne vegetariske pastaret er en rigtig luksus ret med ovnbagt og mør aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter. Spis den med revet ost på toppen. Opskriften giver til 3-4 personer*.
    Gå til opskrift
    vegetarisk pastaret med aubergine opskrift
    Vegetariske fyldte pasta i tomatsovs
    Her har du en opskrift på en nem hverdagsret, som alligevel virker ret luksus. Færdigkøbte fyldte pasta i en ekstra lækker tomatsovs fuld af krydderurter.
    Gå til opskrift
    Fyldte pasta i tomatsovs
    Cacio e pepe med shiitake
    Pasta, smør, peber, ost og shiitakesvampe. Med kun få enkle ingredienser er denne ret et perfekt eksempel på, hvordan nogle gange de enkleste ting kan være de mest lækre.
    Gå til opskrift
    cacio e pepe med svampe

    Se også flere nemme vegetarretter her.

    opskrift på svamperagout

    🍲🍽️

    Sammensæt din egen vegetariske madplan

    Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    0 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments