Annonce

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Gnocchi med tomatsauce og burrata

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Gnocchi med tomatsauce og burrata er hverdagsmad, når det er bedst. Det er som at spise på restaurant, men retten kan nemt bikses sammen og kræver ikke særligt meget arbejde.

Gnocchi. Enten er du vild med dem eller også er du ikke. ELLER måske har du bare ikke prøvet denne vildt lækre og nemme opskrift på gnocchi med tomatsauce og burrata på toppen. De små gnocchi flyder rundt i en smagfuld sauce med kapers og citron blandt andet og prikken over i’et er den cremede burrata, som nærmest smelter ned i retten.

vegetarisk gnocchi med tomatsauce og burrata

Få opskriften på gnocchi med tomatsauce og burrata her:

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk gnocchi med tomatsauce og burrata
5 fra 1 stemme

Gnocchi med tomatsauce og burrata

Gnocchi med tomatsauce og burrata er en simpel, men lækker ret, der kombinerer bløde gnocchi og en smagfuld sauce med cherry tomater og cremet burrata ost. Opskriften giver til 2-3 personer. Server evt. med en grøn salat til.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser 

  • 500 g gnocchi (jeg bruger en færdiglavet version)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g cherry tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tsk kapers
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ dl vand
  • 1 dl madlavningsfløde (her har jeg brugt havrefløde)
  • 1 håndfuld frisk basilikum + ekstra til at drysse med
  • Kværnet peber + evt lidt salt
  • 1 burrata (150 g drænet væg /285 g ikke drænet)

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • Start med at sætte vand til at koge og tilbered gnocchi efter instruktionerne på pakken. Mens du venter på at vandet koger, kan du gå igang med tomatsaucen.
      500 g gnocchi
    • Hak hvidløg fint. Varm olien i en wok eller en stor pande ved middel varme og tilsæt hvidløg. Vask cherry tomaterne og halver dem og hæld dem i wokken løbende, når du har skåret en håndfuld over. Rør rundt undervejs.
      4 fed hvidløg,2 spsk olivenolie,500 g cherry tomater
    • Vask peberfrugten og fjern kernerne. Skær den i små tern og hæld dem i wokken. Steg i 10 minutters tid eller til nogle af tomaterne begynder at blive bløde.
      1 rød peberfrugt
    • Tilsæt kapers, citronsaft, vand, madlavningsfløde og frisk basilikum. Lad det simre i 5-10 minutter, så noget af væsken fordamper. Smag til med kværnet peber og evt lidt salt.
      2 tsk kapers,2 spsk citronsaft,½ dl vand,1 dl madlavningsfløde,1 håndfuld frisk basilikum + ekstra til at drysse med,Kværnet peber + evt lidt salt
    • Hæld den kogte gnocchi i og rør rundt til de er varmet godt igennem.
    • Sluk for retten. Nu til toppingen. Du kan enten putte burraten direkte oven på wokretten og så stille den på bordet, eller du kan portionsanrette retten og så putte burrata på (som jeg har gjort på billederne her). Slut af med et drys frisk basilikum og lidt kværnet peber.
      1 burrata
    Kunne du lide opskriften?

    (Klik på stjernerne for at bedømme)

    5 fra 1 stemme
    Pin Del Udskriv
    Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

    Oftest stillede spørgsmål til gnocchi med tomatsauce og burrata

    Hvad er gnocchi?

    Gnocchi er en italiensk pastaret, der traditionelt er lavet af kartoffelmos, mel og æg. Dejen formes til små ovale eller runde stykker, som koges i vand og serveres med forskellige saucer eller toppings. Gnocchi har en blød og lidt elastisk konsistens og er en populær ret i Italien og mange andre dele af verden. Her bruger jeg en købeversion, som kan findes mange forskellige steder. De smager fremragende. Du kan selvfølgelig også vælge at lave din egen.

    Hvad er burrata?

    Burrata er en frisk italiensk ost, der er lavet af mozzarella og fløde. Den har en karakteristisk blød og cremet konsistens. Burrata laves ved at tage en tynd skorpe af mozzarellaost og fylde den med et blødt fyld af strimlet mozzarella og fløde. Når den skæres igennem, flyder fyldet ud som en lækker og cremet masse. Måske du har set nogle lækre vidoer med det? Lidt som når blommen flyder ud på et blødkogt æg.

    Hvor mange dage kan retten holde sig?

    Du kan godt opvarme retten op til 2-3 dage efter den er lavet, men den er altså bedst helt frisklavet. Hvis du opvarmer den, så vær opmærksom på, at burraten vil smelte i retten. Hæld også noget mere væske ved for at få retten mere cremet.

    vegetarisk gnocchi med tomatsauce

    Flere opskrifter med gnocchi

    Jeg elsker gnocchi retter og jeg har allerede flere gode vegetariske gnocchi opskrifter på bloggen. Hvis du kunne tænke dig at prøve dem, så kan jeg eksempelvis anbefale:

    Ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost
    Nem vegetarisk comfort food, som både er nemt at lave og som smager fantastisk. Sovsen er cremet og fuld af porrer og svampe og oven på ligger der et låg af smeltet mozzarella. 2-3 personer. Se step by step billeder nederst i indlægget.
    Gå til opskrift
    ovnbagt gnocchi
    Gnocchi med butternut squash og grønkål
    Gnocchi med butternut squash og grønkål er en super nem hverdagsret, som kan laves på ingen tid og som smager fantastisk.
    Gå til opskrift
    Gnocchi med butternut squash
    Vegetarisk gnocchi opskrift med rosenkål og brunet citronsmør
    Vegetarisk gnocchi med sprøde, stegte rosenkål, hvidløg, salvie og brunet citronsmør. Nemt og virkelig lækkert!
    Gå til opskrift
    vegetarisk gnocchi opskrift med rosenkål

    Du kan også finde mange flere opskrifter på lækker vegetarisk aftensmad her.

    burrata gnocchi
    bedste gnocchi med tomatsauce

    🍲🍽️

    Sammensæt din egen vegetariske madplan

    Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    0 Kommentarer
    Inline Feedbacks
    View all comments